Guide til Indre By's bedste værtshuse

Lokalhistoriker, politiker og journalist, Allan Mylius Thomsen, guider dig her til fem af de bedste brune værtshuse i det indre København.

Cafe Nick åbnede i begyndelsen af 1900-tallet og er stadig at finde på Nikolajgade 20 i Indre København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dalende besøgstal viser, at landets værtshuse er under pres.

Flere må dreje nøglen om på grund af nypuritanske caffelattedrikkende ikke-rygere, der er bange for larm, forklarer den københavnske byhistoriker, forfatter og medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Enhedslisten, Allan Mylius Thomsen.

Han pointerer dog, at der stadig findes gode brune værtshuse, og han guider dig her til de fem bedste i Indre By, hvor han selv bor. Det skal dog for en god ordens skyld nævnes, at han ikke vil opgive navnet på sit eget brune stamsted.

  • Cafe Nick ligger i Nikolajgade. Her må ryges og bajerne er billige. Værtshuset er fra 1904, og det er virkelig autentisk.

Cafe Nick åbnede i begyndelsen af 1900-tallet og er stadig at finde på Nikolajgade 20 i Indre København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen.

  • Hviids Vinstue ligger på Kongens Nytorv. Det er Københavns ældste bevilling overhovedet fra 1723.

Her ses et ældre billede af indgangen til Hviids Vinstue med tjenerne Flemming Rudy og Kai Nielsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: SVEND ÅGE MORTENSEN.

  • Eiffel Bar ligger på Christianshavn. Stedet er kommet på en europæisk liste over kultursteder, og det er et helt udpræget lokalværtshus, som brygger sin egen øl. Stedet er blevet lidt slidt, »men det er fanme hyggeligt«, fortæller Allan Mylius Thomsen.

Eiffel Bar er Christianshavns ældste værtshus. Før i tiden har det blandt andet heddet Jacobs Bar og Cafe Wilder. Baren er indrettet i klassisk pariser-stil med store slebne spejle. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen.

  • Café Falken ligger i Prinsessegade. Det er et udpræget lokalværtshus, hvor de lokale sidder omkring billardbordet og hygger sig.

Her ses kunder og bartender ryge cigaretter på Café Falken 15. august 2007, hvor rygeforbuddet trådte i kraft på større barer og restauranter. Fold sammen
Læs mere
Foto: KELD NAVNTOFT.

  • Bo-Bi Bar ligger i Klareboderne. Her må ryges og drikkes, men der er forbud mod mobiltelefoner. Det var et af de første steder med bardisk efter amerikansk model. Navnet Bo-Bi stammer fra en stamkunde, der kom med sin lille foxterrier Bobi, som fik lov at sidde på bardisken og drikke af fars øl.

Bo-Bi Bar ligger på Klareboderne 14 i Indre København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.