Grundfos på vej mod 20 milliarder

Grundfos opsætter nyt mål: En omsætning på 20 milliarder kroner om tre år. Selskabet venter et resultat i år på 1,5 milliarder. Stor fremgang i Kina og Indien.

Pumpekoncernen Grundfos regner med at runde en omsætning i år på 16,5 milliarder kroner og et resultat for 2007 på niveau med i fjor, nemlig cirka 1,5 milliarder kroner.

Det oplyste koncernchef Carsten Bjerg, da han onsdag fremlagde halvårsregnskabet, som betegnes som særdeles tilfredsstillende. Koncernens nye ambitiøse målsætning er nu at nå 20 milliarder i årsomsætning i 2010.

Det seneste halve år er det igen gået pænt fremad med salget, der steg fra 7,3 milliarder til 8,1 milliarder kroner

i forhold til samme periode i fjor. I samme periode voksede resultatet med 12 procent til 610 millioner kroner.

Salget er vokset i alle regioner - dog skiller Østeuropa og Fjernøsten sig særlig positivt ud med vækstrater på hele 31 og 16 procent. Men i Fjernøsten skiller markederne i Kina og Indien sig yderligere ud med vækstrater på henholdsvis 46 og 38 procent.

- Ikke mindst på baggrund af høje materialepriser og afmatning i Nordamerika er det bemærkelsesværdigt, at vi har været i stand til fortsat at opnå betydelig vækst i salget på så mange markeder og samtidig opretholde det høje niveau i indtjeningen, siger Carsten Bjerg.

/ritzau/