Grønlandske kommuner vil gerne have flere flygtninge

Naser Khaders forslag om at Grønland skal modtage flere af de flygtninge, der kommer til Danmark, bakkes nu op af flere grønlandske kommuner. Dermed undsiger de Landsstyreformand Hans Enoksen, som afviser forslaget.

Naser Khader forslog i sidste uge, at Grønland i fremtiden bør tage langt flere flygtninge, end de gør i dag.

Nu blander flere grønlandske kommuner sig i debatten og stiller sig positive over for forslaget, skriver den grønlandske avis AG.

Borgmester i Paamiut, Lars Sørensen, mener ikke at det er umuligt at finde plads til flygtninge.

»Vi har en del indvandrere i Paamiut, f. eks. thailændere og russere. Og vi har gode erfaringer med at tage imod udlændinge, siger borgmesteren til avisen.«

Heller ikke Natorliks borgmester, Kristine Raahauge, er afvisende. Hun vil dog helst have de udlændinge, der har en uddannelse og kan varetage et job inden for de områder, hvor Grønland mangler arbejdskraft.

Forslaget fik i første omgang en blandet modtagelse. Først afviste Landsstyreformand Hans Enoksen forslaget med henvisning til, at Grønland endnu ikke klar til at modtage flygtninge fra udlandet. Han ser blandt andet et problem i, at der er stor mangel på boliger, og mener at landets egne borgere derfor må have førsteprioritet.

Siden meddelte formanden for det IA, Kuupik Kleist, at boligmangel ikke skal være en undskyldning. Den danske regering fulgte trop og erklærede sig med på idéen.