Grønlandsk skib slipper fri efter seks dags isfangenskab

Skibet "Sarfaq Ittuk" var på vej til den grønlandske hovedstad, Nuuk, da det blev fanget i havis.

Passagerskibet Sarfaq Ittuk sidder fast i isen i Torssukatak i det sydlige Grønland. Det skriver TV 2, som beretter, at der er 37 passagerer og 21 besætningsmedlemmer om bord. Skibet, der var på vej til Grønlands hovedstad, Nuuk, har siddet fast siden onsdag ifølge det grønlandske medie KNR. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arktisk Kommando - hand out
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det grønlandske skib "Sarfaq Ittuk", der siden onsdag i sidste uge har været fanget i havis i det sydlige Grønland, er tirsdag kommet fri.

Det skriver rederiet Arctic Umiaq Line på Facebook.

- Det er med glæde, at vi kan meddele, at "Sarfaq Ittuk" nu er kommet ud af isen og er på vej til Arsuk, skriver rederiet.

De 59 personer, der ifølge det grønlandske medie KNR var om bord på skibet, nåede altså at sidde fast på havet i knap syv dage.

Situationen var dog ikke til fare for hverken skib, besætning eller passagerer ifølge rederiet.

Mandag skrev Arctic Umiaq Line, der er en del af rederiet Royal Arctic Line, på Facebook, at ventetiden blev brugt på afslapning og underholdning:

- I dag har vi afholdt vores første "Torsukattak Banko" med flotte præmier.

- Mødre har haft andre medpassagerer til at passe deres børn, så de kunne få et velfortjent hvil i en travl hverdag, skriver rederiet i en hilsen fra kollegerne om bord.

"Sarfaq Ittuk" var på vej til Grønlands hovedstad, Nuuk, da det blev fanget i isen i Torssukatak i det sydlige Grønland.

Jacob Rousøe, der er leder af operationssektionen i Arktisk Kommando, forklarede mandag til TV2, at skibet ikke kunne flytte sig, fordi vinden stod lige ind i bugten.

Rederiet forventede ellers ikke, at "Sarfaq Ittuk" ville kunne slippe fri før onsdag eller torsdag, hvor vindretningen skulle ændre sig, men allerede tirsdag blev det muligt.

Arctic Umiaq Line forventede, at skibet ville ankomme til den grønlandske by Arsuk klokken 10 lokal tid tirsdag.

Det svarer til klokken 14 dansk tid. Der er endnu ikke forlydender om, at skibet er ankommet.

Ifølge KNR er 468 passagerer, der skulle have rejst med skibet, blevet ramt af forsinkelsen.

/ritzau/