Grøn Koncert melder udsolgt

Det fine sommervejr får Muskelsvindfonden til at melde udsolgt. Tilstrømningen til de otte koncerter rundt i landet tangerer rekorden.

Medina og Thomas Helmig synger duet på Grøn koncert 2010, der får et rekordår. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med tilsammen 187.000 gæster til dansk rockmusik ved Grøn Koncert i otte byer tangerer Muskelsvindfonden sin publikumsrekord, når den sidste koncert afvikles søndag eftermiddag og aften i Valby i København.

De grønne koncerter har været afviklet i 28 år, og fondens direktør Henrik Ib Jørgensen oplyser, at det er første gang, at man har måttet melde udsolgt i tre byer samme år, nemlig i Århus, Odense og i Valby.

De to foregående år har der også været udsolgt i Valby med 40.000 koncertgæster, og det var første gang i år, at der blev meldt udsolgt med henholdsvis 32.000 solgte billetter i Århus og 27.000 i Odense.

Arrangøren har lukket for billetsalget af hensyn til sikkerheden og for at sikre, at publikum får en ordentlig oplevelse.

Det flotte billetsalg - begunstiget af det fine sommervejr - betyder, at Muskelsvindfonden får et pænt overskud i millionklassen. Størrelsen af overskuddet er ikke opgjort - men det bliver væsentligt større end budgetteret.

- Både opbakningen og overskuddet falder på et tørt sted, fordi der aldrig har været så hårdt brug for Muskelvindfonden, som der er nu, siger Henrik Ib Jørgensen.

Han henviser til, at flere lokalpolitikere har raslet med sablen og varslet besparelser på det sociale område.

- Vi frygter, at disse besparelser vil ramme mennesker med handicap meget hårdt, siger Henrik Ib Jørgensen.

Årets overskud skal bruges til at styrke fondens indsats for øget mangfoldighed og til at forbedre levevilkårene for mennesker med handicap.

/ritzau/