Grevinde Alexandra og Martin Jørgensen skal skilles

Alexandra, grevinde af Frederiksborg, har indgivet skilsmissebegæring mod sin mand, fotografen Martin Jørgensen.

Grevinde Alexandra skal skilles fra Martin Jørgensen efter otte års ægteskab. Det oplyser hendes advokat, Mette Ravn Steenstrup i en pressemeddelelse. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Grevinde Alexandra skal skilles fra sin mand Martin Jørgensen efter otte års ægteskab.

Alexandras advokat, Mette Ravn Steenstrup, oplyser, at det er grevinde Alexandra, der har valgt at indgive skilsmissebegæringen, og at Martin Jørgensen er flyttet fra parrets nu tidligere fælles hjem på Svanemøllevej på Østerbro i København.

Kongehuset er samtidig blevet orienteret om, at prins Joachims ekshustru skal skilles igen.

Parret blev gift 3. marts 2007 i Øster Egede Kirke ved herregården Jomfruens Egede på Sydsjælland. Efter brylluppet med Martin Jørgensen mistede grevinde Alexandra sin prinsessetitel og skulle fremover tituleres Hendes Excellence Grevinde Alexandra Christina af Frederiksborg.

Hun røg dermed ud af de kongelige rækker, men ind i landets fineste første geled, nemlig rangfølgens klasse 1, hvor adelige, højesteretsdommere, kammerherrer og -damer samt landets ministre befinder sig.

Samtidig mistede Alexandra også de kongeliges ret til ikke at betale skat og moms af de varer, hun køber. Men hun bevarede sin apanage, der i dag udgør 2,1 millioner kroner årligt.

Da parret blev gift i Øster Egede Kirke, indgik de samtidig en ægtepagt, som sikrer, at grevinde Alexandra ikke skal dele sin formue i forbindelse med en skilsmisse.

Ifølge den tinglyste ægtepagt, som BT tidligere har fået fra Tinglysningsretten, har parret valgt ikke at indgå formuefællesskab, hvilket betyder, at de værdier, som parret hver især bringer ind i ægteskabet, ikke skal deles ved skilsmisse.

Parret har ingen børn sammen, men grevinde Alexandra har to sønner fra ægteskabet med prins Joachim.