Grevens sidste dag på Gisselfeld

Erik greve Danneskiold-Samsøe sidder klar med sin tandbørste, når fogeden i dag kommer forbi for at smide ham ud af Gisselfeld.

ARKIVFOTO 2002 af Erik greve Danneskiold-Samsøe - Den 65-årige Erik greve Danneskiold-Samsøe, som har ligget i åben krig med skiftende bestyrelser for Gisselfeld gennem de seneste 12 år, skal i dag fraflytte slottet. Fold sammen
Læs mere
Foto: NILS MEILVANG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han har tabt slag på slag i retten, men har alligevel nægtet at flytte ud. I dag ser det dog ud til, at hans kamp får en ende.

I hvert fald rykker fogeden ud om få timer for at smide Erik Greve Danneskjold-Samsøe på porten. Østre Landsret har tidligere fastslået, at greven skulle fraflytte Gisselfeld Kloster den 1. juli, hvilket greven nægtede. Derfor får han besøg af fogeden i dag.

Bitter strid

Striden begyndte i 1998, da den daværende bestyrelse efter længere tids uoverensstemmelser afsatte greven som overdirektør og fratog ham hans bestyrelsespost. Og det har han så siden bestredet med henvisning til et gammelt testamente.

- Fogeden kan ikke rykke ud, når min bror er den næste der skal være overdirektør ifølge testamentet, siger Erik Greve Danneskiold-Samsøe til bt.dk.

I testamentet fra 1725 står der, at det er hans ret at lede klosteret, da mænd har forret til stillingen før kvinder.

Ved godt mod

I dag er det grevens niece, der har stillingen som overdirektør. Men så sent som for få dage siden bad greven Justitsministeriet og retten i Næstved om at respektere testamentet. Så selvom hans advokat har fortalt, at fogeden kommer klokken 9.00, er greven ved godt mod.

- Man skal ikke tage sorgerne på forskud, og jeg går ud fra at de overholder reglerne og lovene, siger han.

Den 65-årige greve har dog alligevel forberedt sig en anelse på, at fogeden får ham genet ud af boligen.

- Jeg har pakket min tandbørste og tandpasta ned. Bare for at vise for mig selv, at noget er klar, siger han til bt.dk.