Greenpeace kritiserer miljøvismand

Greenpeace chokeret over ny miljøvismands tanker om atomkraft på lige fod med andre energiformer i de danske miljøovervejelser.

Atomkraft skal indgå i de danske overvejelser om, hvordan landet bedst og billigst reducerer sit høje CO2-udslip. Det siger Danmarks nye miljøvismand, Eirik Schrøder Amundsen til dagbladet Børsen, på dagen for hans indtræden i formandskabet af Det Økonomiske Råd. Chokerende stenaldertankegang, lyder kritikken fra Greenpeace.

Eirik Schrøder Amundsen sætter spørgsmålstegn ved visdommen i, at Danmark kaster sig ud i en alt for storstilet udbygning af den danske vindkraft og peger på, at man i højere grad bør overveje mulighederne for at importere mere billig CO2-fri strøm fra de velfungerende markeder i Norden og Tyskland, hvor atomkraften allerede indgår.

- Der er ikke nogen lande, som i dag på forhånd bør afskrive atomkraft, når de beregner gevinster og omkostninger ved forskellige måder at opfylde deres CO2-målsætninger på, siger Eirik Schrøder Amundsen til Børsen, i dag hvor han indtager den vigtige post som Det Økonomiske Råds (DØR) nye vismand for miljøøkonomiske spørgsmål.

- Jeg er noget chokeret over, at det er ord fra en vismand. Det er en utroligt kortsigtet tankegang. Der findes andre og meget mere gangbare veje til at reducere C02-udslip, og det har vi gang på gang påvist, siger Jan Søndergaard, politisk medarbejder ved Greenpeace i Danmark.

/ritzau/