Granater fra besættelsen fundet i nazibunker

Et område nær en bunker på Løkken Strand har siden midnat været afspærret, fordi to mænd fandt granater fra Anden Verdenskrig. De farlige eksplosiver skal fjernes torsdag.

Granaterne er fundet i en tysk bunker fra besættelsen (arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En halv snes tyske granater fra Anden Verdenskrig blev onsdag fundet af to unge mænd i en bunker på Løkken Strand.

Granaterne, som vurderes til at have ligget på nordjysk grund i 70 år, kan stadig være livsfarlige, og de skal derfor fjernes torsdag af minørkorpset fra Skive Kaserne. Det skriver DR Nordjylland.

Siden midnat har hjemmeværnet været på stedet ved Løkken Strand og spærret området omkring bunkeren. Bunkeren har indtil nu været lukket af, men på grund af et skred i klitten blev det muligt for de unge mænd at komme ind. Åbningen til bunkeren er dog ikke større, end det kan volde vanskeligheder for bomberydderne.

»Det er besværlige adgangsforhold, de kommer til at arbejde med. Bunkeren ligger nu skråt ned ad klitten, og det er et spørgsmål, om der er plads nok til, at Rullemarie (Ammunitionsrydningstjenestens robot, red.) kan komme ind,« siger politiofficer Claus Thomsen fra hjemmeværnet til DR Nordjylland.

Hvis ikke Rullemarie kan få adgang til bunkeren, skal granaterne fjernes ved manuel kraft, hvilket langt fra er nogen ufarlig opgave, da granaterne med tiden kan være blevet ustabile, eller der kan være sket en kemikalieudsivning, hvis det er fosforbomber.

Bomberydderne forventes at fjerne fortidslevnet i løbet af morgenen eller formiddagen.