Græsk gud eller blomsterbarn?

Kan I ikke finde ud af, hvad barnet skal hedde? Så er der hjælp at hente på en ny hjemmeside, hvor man kan søge meget specifikt.

Foto: Thomas Sjørup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skal dit barns navn være royalt, fra den græske mytologi eller inspireret af naturen?

En ny hjemmeside giver masser af søgemuligheder og hjælp til forældre, der har svært ved at finde på det perfekte navn til guldklumpen. På hjemmesiden www.mitbarnsnavn.dk kan du sætte kryds i en eller flere kategorier, og så kommer de relevante navne frem. Skal den lille ny for eksempel have et sjældent navn, der er inspireret af naturen og starte med L? Så er Lavendel svaret.

»Man kan virkelig koge søgningen ned og komme uden om alle de navne, man ikke gider. Der er mange kategorier, og man kan søge i det græske, det royale, kendis-navne og meget mere,« fortæller Morten Wittrock, der står bag hjemmesiden.

Som et ekstra element på siden kan du gå på opdagelse i numerologiens verden. Skal barnets navn for eksempel udstråle lederevner, være ambitiøst eller kunstnerisk?

»Jeg stødte hele tiden på artikler om numerologi, da jeg søgte på forskellige baby-sites. Det er en vigtig faktor for mange mennesker, og derfor skulle det selvfølgelig med som en søgemulighed,« siger Morten Wittrock, der selv var på bar bund, da han pludselig skulle være far. Han bladrede i navnebøger, men kunne ikke overskue de lange lister.

»Navnebøgerne fungerede virkelig ikke for mig, og så var jeg jo nødt til at lave noget andet og mere brugbart selv. Jeg er en rigtig computernørd, derfor lavede jeg hjemmesiden www.mitbarnsnavn.dk.«

Selv om man ikke har en baby på vej, er det ret sjovt også at tjekke sit eget navn – ved du for eksempel, hvor i landet dit navn er allermest populært?