Grænserne åbnes i Europa: Men i disse lande står det stadig slemt til

Det er langt fra alle lande, som kan se frem til genåbninger af grænserne i den nærmeste fremtid, for særligt uden for Europa slår visse lande rekorder i nye smittetilfælde.

 
15. juni åbner Danmark delvist sine grænser. Video: Reuters/Ritzau Scanpix, redigering: Mathilde Oda Jørgensen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I dag – 15. juni – har Danmark åbnet grænserne for tyske, norske og islandske turister. Lande som Belgien, Frankrig, Tyskland, Grækenland og Ukraine er blandt dem, der også byder velkommen til i hvert fald et udvalg af udenlandske turister.

Men i visse lande har lignende manøvrer muligvis lange udsigter, for ikke alle er lige så godt på vej ud af krisen som i Europa. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Pandemien tager stadig fart i Latinamerika, der sammen med Iran og Indien har rapporteret foruroligende stigninger i dødsfald og smittetal.

Kina var det første land, som implementerede hårde restriktioner for befolkningen, og de virkede. Smittetallene faldt i marts efter flere måneder med massiv stigning. I april åbnede den kinesiske storby Wuhan, hvor coronavirussen menes at være opstået.

Nu meddeler sundhedsmyndighederne imidlertid om 75 ny tilfælde af coronavirus i hovedstaden Beijing – en virus, der menes at være opstået fra et madmarked i byen.

Beijing har efterfølgende skrottet en planlagt genåbning af grundskolerne og droppet lempelsen af ​​nogle sociale karantæneforanstaltninger.

Inspektører fandt 40 prøver af virussen på det lukkede marked, inklusive på et skærebræt for importeret laks. Det fik nogle supermarkedskæder til at fjerne laks fra deres hylder i løbet af weekenden, skriver nyhedsbureauet AP.

Iran er det hårdest ramte land i Mellemøsten og har rapporteret en stigning på 100 nye virusrelaterede dødsfald på en enkelt dag, hvilket er den største stigning i to måneder.

I Indiens hovedstad, New Delhi, rapporterer sundhedsmyndighederne om flere end 1.000 nye smittetilfælde hver dag, der sætter byens lighuse under hårdt pres.

I flere delstater i USA såsom Florida, Alabama og Texas meldes der om rekordhøje smittetal og indlæggelser, imens der presses på for at gennemføre genåbninger. I Alabama, Florida og South Carolina blev der lørdag for tredje dag i træk rapporteret om rekordhøje antal smittede, oplyser Reuters.

På trods af at Belgien nu åbner grænserne, har landet det højeste antal coronarelaterede dødsfald pr. indbygger med 9.655. Derefter kommer Storbritannien med 41.698 dødsfald pr. indbygger.