Grædende elever vendte hjem fra tragisk skitur

Det var nogle meget berørte gymnasieelever, der søndag eftermiddag vendte hjem til Egå Gymnasium, hvor der var mindehøjtidelighed for den dræbte Lauge Jon Eilrich

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tårene fik frit løb, da gymnasieeleverne fra Egå Gymnasium søndag eftermiddag vendte hjem fra skiferie i det sydlige Frankrig. Den ferie, der kostede deres kammerat, 19-årige Lauge Jon Eilrich, livet, da han faldt 15 meter ned fra en altan, skriver Aarhus Stiftstidende.

Med bøjede hoveder og røde øjne gik eleverne fra de tre busser, der havde transporteret dem hjem, ind på gymnasiet i Egå, hvor der var arrangeret en mindehøjtidelighed.

- Vi skal først og fremmest mindes Lauge, fortalte rektor på Egå Gymnasium Eigil Dixen, inden mindehøjtideligheden gik i gang.

Til mindehøjtideligheden, der var lukket for pressen, fik elever og pårørende fortalt, hvad der var sket med Lauge, og de fik at vide, hvad der kommer til at ske de kommende dage på gymnasiet.

- Der var meget stille. Vi sad bare med vores egne tanker. Det er forfærdeligt, det der er sket, og jeg ved, at min søster er meget påvirket af det, fortæller Anne Nielsen til Aarhus Stiftstidende.

Chokeret

Hun var kommet for at hente og støtte sin søster, der har været med på skiferien.

Christine Sølling mødte også op foran gymnasiet for at hente sin datter, der går i 1.g.

- Hun har været meget ked af det og chokeret. Man er meget sårbar i den alder, og de har været meget berørte af situationen. Hun glæder sig til at komme hjem, siger Christine Sølling til Aarhus Stiftstidende.

Efter mindehøjtideligheden samledes flere af eleverne på trappen foran gymnasiet, hvor bunken af blomsterbuketter voksede sig større og større. Eleverne satte sig på hug og stirrede på blomsterne med tomme blikke og blanke øjne, og stilheden var til at føle på.

Hvil i fred

’Kære Lauge. Hvil i fred. Jeg savner dig!’, står der på et af de små kort i blomsterhavet.

Den 19-årige Lauge Jon Eilrich blev erklæret død klokken 6.29 torsdag morgen af sine kvæstelser efter et fald på 15 meter fra en altan på femte sal. Han havde sammen med 168 andre elever fra Egå Gymnasium været på skiferie på skisportsstedet Risoul i de franske alper.

Lauge blev fundet foran et hotel af en af rejsebureauets danske guider omkring klokken 2 natten til torsdag. Han var omtumlet, men var selv i stand til at gå ind i ambulancen.

Måtte ikke forlade byen

Flere af gymnasieeleverne var så chokerede over den traumatiserende hændelse i Risoul, at de allerede torsdag forsøgte at komme hjem. Men det franske politi nægtede dem at forlade byen, før efterforskningen var afsluttet.

Tre danske krisepsykologer blev torsdag eftermiddag fløjet ned til skisportsstedet, og fredag havde mere end 200 elever modtaget krisehjælp. Syv af Lauges nærmeste venner fik dog lov til lørdag at flyve hjem til Danmark, og søndag eftermiddag kom resten af flokken hjem med bus til familie, venner og den ventende mindehøjtidelighed for deres kammerat, der blot blev 19 år gammel.

Mandag vil der være endnu en mindehøjtidelighed på Egå Gymnasium for skolens elever og medarbejdere, der kommer tilbage fra vinterferie.