Google afslører gammelt tyveri i Sønderjylland

To mænd stjal i 2012 en havetraktor nær Gråsten. Nu er tyvene afsløret ved et overraskende tilfælde.

To uidentificerede mænd i færd med at stjæle en havetraktor fra smeden i Rinkenæs - her afsløret af Google Street View
Læs mere
Fold sammen

I 2012 forsvandt en rød havetraktor fra smeden i Rinkenæs nær Gråsten ved højlys dag.

Og tyveriet forblev en gåde.

Men kort før jul var ægteparret Christel og Jørgen Petersen - indehaver af Jørgen Petersen Maskinforretning i Rinkenæs - tilfældigt på Google Street View for at finde en adresse til en kunde fra Hamburg.

»Vi kørte hele vejen gennem Rinkenæs på Google, da vi nåede frem til vores egen butik. Og det var altså virkelig noget af et chok og ret mærkeligt: For lige dér var tyveknægtene i gang med at sjæle vores havetraktor. Sådan helt fuldstændig tilfældigt,« fortæller Christel Petersen.

Sølvgrå Opel

Billederne fra Google Street View blev taget og gemt, da en bil fra Google kørte gennem Rinkenæs og fotograferede gaden den 30. maj kl. 14:20 for snart tre år siden - præcis i samme øjeblik, som tyvene var i færd med at stikke af med deres bytte.

Og på billederne ser man tydeligt to yngre mørkhårede mænd i færd med at flytte den røde havetraktor ud fra smeden på Gl. Kirkevej 3.

Ved siden af mændene holder en sølvgrå Opel efterspændt med en hvid kassetrailer.

Selvom billedet har været tilgængeligt på nettet i flere år, så er det først blevet opdaget nu, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, der har indledt en ny efterforskning af tyveriet fra smeden, der lokalt går under navnet Æ´Smej’.

Får deres straf

Christel og Jørgen Petersen gør sig ingen forhåbninger om, at de får deres røde havetraktor - model Jonsered LT 2217A - tilbage igen.

»Den er nok væk. Men jeg håber stadig, at politiet får fat i de her tyveknægte, og de kan få deres straf,« siger Christel Petersen.

Parret har ikke forsikret maskinerne foran forretning, så den tabte fortjeneste på 15-16.000 kroner står de selv for.

Google slører både nummerplader og ansigter på personer på Google Street View, og den sløring kan tilsyneladende ikke fjernes, da der er gået for lang tid.

Politiet opfordrer nu befolkingen til at hjælpe ægteparret Christel og Jørgen Petersen.

»Syd- og Sønderjyllands Politi vil gerne i kontakt med vidner, der måske ved, hvem de to unge mænd er, eller som kan genkende bil eller trailer,« oplyser lokalpolitiet i Sønderborg.

Se tyveriet på Google Street View her.