Golf for hele folket

Nye jern, store puttinggreens, billige sko, fantastiske rejser og mulige medlemskaber. Alt, hvad der starter med golf, er til salg på golfmessen i Tuborgs gamle tappehaller.

Hvad bliver det næste - det gør en personlig puttinggreen hjemme i baghaven. 20.000 kr. koster den, men så skal den heller aldrig slås. <br>Foto: Jan Jørgensen Fold sammen
Læs mere

Solen skinner, fuglene fløjter, og dagen er blevet over fire timer længere. Ganske dejligt altsammen, men samtidig dybt provokerende for landets golfspillere, når samtlige baner er begravet i dyner af sne.

Det er nu ikke alle golfspillere, der ligger derhjemme og bider i gulvtæppet. Mange af dem tager i denne weekend forbi golfmessen i Tuborgs gamle tappehaller, hvor flere forskellige golfsimulatorer, en seks hullers miniaturegolfbane, driving ranges, puttinggreens og et stort juniorområde med aktiviteter og konkurrencer kan tage lidt af trykket. For selv om messen ikke kan måle sig med den ægte vare, så lugter det lidt af forår.

Gæsterne på messen tropper op i alt lige fra mink til murertøj.

»Det er tydeligt, at det er et meget repræsentativt udsnit af den danske befolkning, der kommer her. Det viser noget om, hvor golfsporten er på vej hen i disse år. Golf er ikke længere bare en sport, det er en livsstil,« siger PR-medarbejde Freddy Neumann, der anslår, at messen vil have haft 5.000-6.000 besøgende, inden weekenden er omme.

Selv om messen ikke vil være et »golf-outlet«, skal der nok være mange, der fornemmer, at tegnebogen er blevet lidt lettere, når de forlader tappehallerne - hvad enten de så er blevet indehavere af en windbreaker til halv pris, et seks-jern til en 20er eller en puttinggreen til baghaven til 18.500 kr.

Også det sidste nye udstyr er til skue.

»Vi kan blandt andet præsentere Callaways nye X-Tour Irons, der først kommer til salg i Danmark i midten af april, men som allerede nu ligger i bag'en hos blandt andre Phil Mickelson og Charles Howell,« fortæller Henrik Andersen fra Supergolf.

Dansk Golf Union har valgt en mere pædagogisk tilgang og prøver med særlige messetilbud på en ny illustreret regelbog og Henriks Knudsens regeltips på DVD at liste lidt flere golfregler ind.

»Golfreglerne er der ingen, der kan, selv om de fleste påstår det. Og selv om man har spillet golf i mange år, kan der stadig være tvivlsspørgsmål. Sådan er det, når naturen er i spil. Det er ikke gjort med hovedreglen om at spille bolden, som den ligger. Så havde det været rigtig enkelt,« siger Peter Krøyer fra Dansk Golf. www.golf2005.dk

Find mere information om golfmessen: Åben i dag fra 10 til 18.

Entre: Voksne 100 kr., børn 50 kr. Beliggenhed: Tappehallerne, Dessaus Boulevard 46, Port 9, 2900 Hellerup.