Gør en god gerning og få en gratis tur hjem til jul

Vil du bytte en god gerning for en gratis hjemtur? Det er om at sidde klar ved tasterne på mandag kl. 9.30, hvis du vil sikre dig en plads på Anthon Bergs årlige julebus fra København.

For fjerde år i træk kører Anthon Berg studerende gratis hjem. TIl gengæld skal de studerende udføre en god gerning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pressefoto fra Anthon Berg
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trykker de københavnske huspriser? På et studiebudget kan det være svært at få pengene til at slå til. Og julen er ingen undtagelse. Gaver og julefrokoster kan let få budgettet til at skride, men nu kan 600 studerende stryge transporten hjem til jul hos mor og far fra udgiftslisten.

For fjerde år i træk tilbyder chokoladegiganten Anthon Berg studerende et gratis lift hjem til jul. Fra mandag kl.9.30 kan københavnske studerende sikre sig en plads på en af de pink julebusser.

No such thing as a free lunch

Lyder det lidt for godt til at være sandt? Ordsproget »there’s no such thing as a free lunch« gælder da også i dette tilfælde. Til gengæld for det gratis lift, skal de studerende udføre såkaldte »generøse missioner« undervejs på busturen.

»Det kunne være at synge julesange på et hospital, i en skoleklasse eller på et plejehjem, eller man kunne hjælpe nogle med at skrive et julekort. Det er helt op til danskernes fantasi, hvor de synes, der kunne være mulighed for at være generøs og sprede noget juleglæde,« siger Marketing Director for Anthon Berg, Lone Lyng Andersen.

På Anthon Bergs Facebookside kan danskerne stemme om, hvilke steder i det ganske land som skal have et festligt julebesøg af bussen den 21. december. Ligesom tidligere års kampagner er temaet i år generøsitet.

Men hvor generøsiteten tidligere var begrænset til medpassagererne i juletoget, kan årets fem julebusser nå ud til en bredere skare, mener Lone Lyng Andersen.

»Vi har gerne villet brede det ud, så man er generøs over for nogle, der måske ikke oplever så meget generøsitet i julen,« siger hun.

Betingelsen er dog, at stederne højst må ligge ti kilometer fra bussernes ruter, så de studerende ikke kommer alt for sent hjem.

Danskernes vil være mere generøse

I forbindelse med årets kampagne har Anthon Berg fået You-Gov til at spørge 1.010 danskere om deres forhold til generøsitet. Lidt over halvdelen mener, at vi ikke er generøse nok i hverdagen, mens 44 pct. ønsker at være mere generøse over for organisationer eller personer, der mangler ressourcer eller omsorg.

»Danskerne ønsker i bund og grund at være mere generøse, end de er. Både over for folk de kender, men også helt generelt. Og julen er et rigtig godt tidspunkt at være generøs ved at sprede glæde og julestemning,« siger Lone Lyng Andersen.

Busserne ruller ud fra Vor Frue Plads i København den 21. december. Men det er ikke forbeholdt de københavnske studerende. Ruten kører gennem alle landets største studiebyer og samler studerende op på vejen.

Booking på ruten fra Jylland mod København åbner den 28. november, mens ruten Sjælland-Falster bliver frigivet den 2. december.