Godt nyt for festivalgængere: »Vi kommer helt sikkert til at afholde noget«

Næste års festivalsæson er muligvis reddet. Festivaler og myndigheder søger i fællesskab at sikre, at sommerens festivaler i 2021 kan blive afholdt til trods for coronavirus. Nu har man muligvis fundet en løsning.

Næste års festivalssæson er muligvis reddet, lyder det fra arrangørerne bag Smukfest, som i fællesskab med øvrige festivaler søger at finde en løsning, så der kan afholdes festivaler i sommeren 2021 på trods af coronapandemien. Arkivfoto: Stine Tidsvilde/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tirsdag kunne de, der har billetter til Smukfest 2021, glæde sig over en e-mail i indbakken.

Arrangørerne af Smukfest, der efter planen afholdes 4.-8. august 2021 i Skanderborg, har nemlig meldt ud, at »det er muligt, at en samlet dansk festivalsæson kan afholdes«, såfremt myndighederne og festivaler i fællesskab finder en sikker og coronavenlig løsning.

Og det er de allerede i gang med, lyder det fra Søren Eskildsen, talsmand for Smukfest.

Han fortæller, at man blandt andet er ved at undersøge muligheden for at etablere en såkaldt »testboble« om arrangementet, som skal mindske risikoen for smittespredning ved at teste festivalgængere for covid-19, inden de får lukkes ind på festivalspladsen.

»Der bliver gjort mange erfaringer med testbobler både i udlandet og i Danmark, hvor man benytter test, som inden for kort tid giver et retvisende svar. Vi ser det som et element blandt flere, som skal sikre, at vi mindsker smitterisikoen så meget, at festivalen i 2021 kan afholdes på en måde, der tilnærmelsesvis er, som vi kender det,« siger han og gør opmærksom på, at løsningen er tænkt for hele festivalbranchen og ikke kun Smukfest.

Søren Eskildsen, talsmand for Smukfest

»Vi sætter alt ind på at afvikle en festival i 2021, og vi kommer helt sikkert til at afholde noget.«


I alt skulle 55.000 daglige gæster, 14.000 medhjælpere og et festivalareal på størrelse med Fredericia danne rammerne for Smukfest 2020, hvis ikke det havde været for coronapandemien, der foranledigede, at samtlige festivaler blev aflyst denne sommer.

Ifølge Søren Eskildsen gør man alt, hvad man kan, for at sikre, at festivalsæsonen for næste år bliver en realitet.

»Det er selvfølgelig svært at sige, hvordan verden udvikler sig, men vi har i branchen etableret et enormt godt samarbejde, hvor vi i fællesskab med myndighederne vil finde en løsning, så vi kan afholde en sikker festival,« siger han.

Hvor sikre er I på, at der bliver afholdt Smukfest i 2021?

»Vi sætter alt ind på at afvikle en festival i 2021, og vi kommer helt sikkert til at afholde noget. Vi er en professionel organisation, som tænker i forskellige scenarier. Vores primære scenarie er at afholde en festival på niveau med alt det, vi normalt kender fra festivaler. Vi gør alt, hvad vi kan, for at det lykkes,« siger Søren Eskildsen.