GN Resound-salg fortsat i problemer

Salget af GN Resound til schweiziske Phonak risikerer at gå i vasken, efter at en tysk domstol stiller sig afvisende over for en midlertidig godkendelse.

Det grundstødte salg af høreapparatvirksomheden GN Resound er tæt på at ryge i vasken. Onsdag afviste en tysk domstol umiddelbart, at den kunne give en foreløbig tilladelse til at lade fusionen gå videre. Dermed vil der være udsigt til, at GN Resound og køberen, schweiziske Phonak, må vente i længere tid på en appel af den afgørelse, som de tyske konkurrencemyndigheder tidligere er kommet med.

Konkurrencemyndigheden stak en kæp i hjulet for fusionen, fordi den ville føre til en for dominerende position på det tyske marked. Onsdagens udmeldinger fra domstolen i Düsseldorf sled hårdt på GN Store Nords aktiekurs, der faldt med omkring ti procent.

Ifølge en meddelelse fra GN Store Nord har dommeren i Tyskland afveget fra normal retspraksis med sin udmelding om, at han ikke har kompetence til at give den foreløbige tilladelse.

"Under høringen gjorde GN og Phonak indsigelse, blandt andet med påstand om, at det ville give Bundeskartellamt (den tyske konkurrencemyndighed) ubegrænset magt til at nedlægge forbud mod fusion uden en egentlig domstolskontrol", oplyser GN Store Nord i en meddelelse til fondsbørsen.

/ritzau/