GN-fremgang på høreapparaterne

Teknologikoncernen GN Store Nord havde et bedre kvartal end ventet inden for høreapparater, men et dårligere end ventet inden for headset.

Resultatet af andet kvartal i teknologikoncernen GN Store Nord blev bedre end ventet inden for høreapparater, men dårligere end ventet på det andet hovedområde, headset til blandt andet mobiltelefoner, oplyser selskabet.

Headset betegnes i virksomheden som en fortsættende aktivitet, mens høreapparaterne i selskabet GN Resound er på salgslisten.

Salget af GN Resound er stødt på grund, og schweiziske Phonak har onsdag endeligt meddelt GN Store Nord, at de trækker sig ud af handlen. Det skyldes modstand fra de tyske konkurrencemyndigheder. GN Store Nord meddeler, at man fortsat vil forfølge en appelsag i Tyskland på egen hånd.

På området for headset var der gode resultater inden for headset til kontorbrug, men en skuffende omsætning af apparater til mobiltelefoner. Omsætningen for headset faldt til 621 millioner kroner mod 947 millioner kroner i samme kvartal året før.

Før skat gav headset-aktiviteterne et underskud i kvartalet på 45 millioner kroner og et minus efter skat på tre millioner kroner. Høreapparater og audiologisk udstyr gav et overskud efter skat på 149 millioner kroner.

/ritzau/