GN erkender tysk nederlag

GN Store Nord erkender nederlag i den tyske domstol og lægger nu op til at forfølge alle strategiske muligheder - herunder særskilt børsnotering af Resound.

GN Store Nord-koncernen erkender i en meddelelse onsdag, at den ikke har fået medhold i en tysk domstol. Afgørelsen fra domstolen går ud på, at den ikke har kompetence til at afsige afgørelse om foreløbig tilladelse i sager om forbud mod fusion, da en sådan tilladelse kun ligger hos de tyske konkurrencemyndigheder.

Afgørelsen afviger ifølge GN fra tidligere retspraksis og fra europæiske retsnormer, og den giver reelt konkurrencemyndighederne ubegrænset magt til at forbyde en fusion uden kontrol fra en domstol, påpeger GN Store Nord.

Selskabet oplyser, at transaktionen med Phonak (nu: Sonova) har frist den 15. august. Derefter kan begge parter ensidigt ophæve købsaftalen. GN overvejer at foretage yderligere retslige skridt frem til den 15. august, hvor man vil oplyse yderligere i forbindelse med selskabets halvårsrapport.

Hvis transaktionen må opgives, vil GN forfølge alle strategiske muligheder, herunder - men ikke begrænset til - en børsnotering af GN Store Nord i to særskilte enheder, oplyser GN Store Nord.

/ritzau/