Glødende skorsten på Fredensborg Slot førte til udrykning

Brandvæsnet rykkede natten til fredag ud til en skorstensbrand på Fredensborg Slot, men der var ikke ild løs.

Middag på Fredensborg Slot i anledning af Dronning Margrethes fødselsdag, torsdag den 16. April 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Nogen fyrede natten til fredag tilsyneladende så kraftigt op i en pejs på Fredensborg Slot, at brandvæsnet blev alarmeret.

Klokken 1.38 løb der via alarmcentralen en anmeldelse om skorstensbrand på Fredensborg Slot ind. Og det fik Nordsjællands Brandvæsen til at rykke ud.

»Vi tager altid den slags alvorligt, men der var ikke nogen brand. Vi gætter på, at der er blevet fyret godt op, og at det gav nogle gløder ud af skorstenen,« fortæller indsatsleder Carsten Jensen fra Nordsjællands Brandvæsen.

Ved ankomsten til stedet kunne brandfolkene straks se, at der ikke var ild i bygningen, og derfor kørte de ifølge Carsten Jensen tilbage til brandstationen.

Ifølge kongehusets hjemmeside har dronningen i disse dage residens på Fredensborg Slot. Om hun så også var der natten til fredag, da sprøjterne kom susende, vides endnu ikke, da det ikke har været muligt at få det bekræftet.

Regentparret opholder sig ofte på Fredensborg Slot, navnlig om foråret og efteråret. Slottet danner ofte rammer om større begivenheder i kongehuset, for eksempel fødselsdage.

Fredag fylder prinsesse Isabella ti år.