Glæd dig: Sådan bliver vejret i weekenden

Der er rigtig godt vejr på programmet denne weekend, spår DMI. Fredag kan temperaturen nå op på 27 grader.

Foto: Bax Lindhardt

Hvis du har lagt bikini og badeshorts på loftet, kan du godt hente dem ned igen igen. På papiret lakker sommeren så småt mod enden, men det lader vejret sig ikke mærke af.

Således byder denne weekend på særdeles flot sommervejr, fortæller vagtchef Frank Nielsen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

»Det bliver en rigtig flot august weekend med masser af sol, tørt vejr og ganske fornuftige temperaturer fra 20 til 25 grader - lokalt kan temperaturen nå op på 26-27 grader fredag,« fortæller han.

Selv ikke vinden spolerer de varme sommerdage, da der kommer en let vind fra sydøst og øst indtil søndag, hvor vinden tiltager en smule. Dog er det en god idé at huske en jakke om natten.

»Nætterne kan være en lille smule kølige nu her med temperaturer ned til 10-15 grader, så aftenerne kan også føles lidt kolde, men man kan næsten ikke få bedre vejr i august, end det vi får her i weekenden,« siger Frank Nielsen.

De laveste temperaturer bliver i weekenden at finde ved kysterne ud mod Østersøen, mens de højeste temperaturer vil være i Vestjylland og på Vestsjælland.

Er der ikke strålende sol i de tidlige morgentimer, er der ingen grund til panik.

»Der kan godt være en smule dis og småskyer om formiddagen, men så snart solen kommer på himlen, ser det rigtig godt ud,« siger vagtchefen.

Den kommende uge starter også flot ud med en solrig mandag, men natten til tirsdag og tirsdag er der et omslag i vejret og regn og skyer ser ud til at præge Danmark midt på ugen med temperaturer mellem 17 og 20 grader.

Det er usikkert, hvornår det klarer op, men Frank Nielsens bedste bud er lige nu, at skyer og regn allerede fortager sig i løbet af torsdagen.

Det bliver en rigtig flot august-weekend.

Posted by Berlingske on 20. august 2015