Givskud Zoo får ny kamel-unge

Givskud Zoo er ifølge TV Syd særligt gode til at opdrætte kameler. Så sent som i søndags fødte kamelen Josefine en søn.

Kamelkalven vejede 30 kilo. Se Givskud Zoos video med den nyfødte herunder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Ballund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kamelen Josefine fra Givskud Zoo blev søndag mor til en kamelunge på 30 kilo, og det er tilsyneladende ikke en enestående begivenhed. Det fortæller biolog Kim Skaldborg Simonsen til TV Syd.

»Vi er rigtigt gode til at lave kamelunger her i Givskud Zoo. Den kamel, der lige har født, har født sin fjerde unge. Det betyder, at vi har sendt rigtig mange kameler ud i Danmark og resten af Europa.«

Se videon af den nye kamel, som Givskud Zoo har lagt op på sin Facebook-profil, herunder.

Sidste år blev der ligeledes født en hankamel i Givskud Zoo. Han fik navnet Rafi, og han flyttede for en uge siden til Odsherred Zoo på Vestsjælland. Der skal han ifølge Givskud Zoo være med til at sætte endnu flere kameler i verden. Efter at Rafi flyttede, har Givskud Zoo nu en førerhan og fem hunkameler samt den lille ny.

Den nye kamelunge har endnu ikke fået et navn, men ifølge TV Syd skal lokale skolebørn være med til at navngive den.

Skulle man i øvrigt være særligt interesseret i kameler, kan man vende øjnene mod Saudi-Arabien, der ved en årlig festival kårer verdens smukkeste kamel. Dette års festival starter 19. marts, og den smukkeste kamel og dens ejer vinder 25 millioner pund, skriver The Daily Mail. Dommerne vil især belønne kameler, der har krøllet pels, lange øjenvipper og en perfekt placeret pukkel.