Giv din stemme: Hvem skal være Årets dansker 2016?

Berlingske kårer igen i år Årets dansker, men vi har brug for din hjælp. Indstil din kandidat inden den 30.september.

Hvilken dansker har gjort den største forskel i 2016? Hvem har haft de største ambitioner om at forandre mest til gavn for andre. Og nået ambitionerne?

Berlingske kårer igen i år Årets dansker, men vi har brug for din hjælp til at finde de helt rigtige kandidater.

Du kan indstille din kandidat HER

De tidligere vindere

Det er tredje år i træk, Berlingske kårer en dansker, som har sat sig særligt ambitiøse mål og nået dem. Mål, som vel at mærke er til gavn for andre end vedkommende selv.

Sidste år gik prisen til Dan Uzan, der blev dræbt under terrorangrebet i København 15. februar. Her lød begrundelsen fra læserne:

»Han blev dræbt, mens han beskyttede andre. Mens han frivilligt vogtede foran synagogen i Krystalgade i København, mens et terrorangreb udspillede sig i byen. Han vogtede ikke bare over de mennesker, der sang og festede og fejrede en jødisk konfirmationsfest inde i bygningen, men også over religionsfriheden. Og han betalte den største pris, man kan for at redde andre mennesker. Han betalte med sit liv.«

I 2014 gik prisen til russiskfødte Selina Juul for hendes vellykkede kampagne »Stop Spild Af Mad«, som hun har banket op under inspiration af barndommens vareknaphed i Jeltsins Moskva.

Stem på ti nominerede

Det er dig som Berlingskes læser, der kan indstille kandidater til Årets dansker 2016. Når indstillingen slutter den 30. september, inviterer vi igen til afstemning, så vi finder den helt rigtige kandidat blandt de ti, der har fået flest stemmer. Du kan læse om de ti nominerede i Magasin søndag den 13. november.

Berlingskes jury

Ud over din stemme har Berlingske allieret sig med en bredt sammensat jury, der også skal stemme på de ti nominerede. Juryens stemmer vægter med 50 procent og består af:

Camilla Andersen, partner i Travel Sense, tidl. stjerne på håndboldlandsholdet og OL-guldvinder.

Eske Willerslev, verdenskendt DNA-forsker, professor på Københavns Universitet.

Habib Frost, CEO i Neurescue, Danmarks yngst uddannede læge, udnævnt til Talent 100 i 2016.

Lykke Friis, prorektor på Københavns Universitet, tidl. klima- og energiminister (V).

Nikolaj Koppel, pianist, underdirektør for kultur i Tivoli, tidl. kanalchef og TV-vært.

Thomas Herman, stjernekok og kogebogsforfatter. Har modtaget adskillige kulinariske priser.

Tom Jensen, ansvarshavende chefredaktør på Berlingske.

Kåring den 29. november

Mød de ti nominerede og vær med til at kåre Årets dansker 2016 ved et stort arrangement på Berlingske, hvor vi byder på talere, musik, drinks og snacks.

Du kan tilmelde dig HER