Gidslerne ønsker ikke at møde pressen i første omgang

Der bliver intet pressemøde med de fem danske søfolk, der i næste uge kommer hjem efter knap tre måneder i sørøvernes kløer. Det er gidslernes stærke ønske.

De fem frigivne danske søfolk på Danica White er på vej til den østafrikanske stat, Djibouti, hvorfra de flyves til Danmark. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

De fem danske søfolk, der har været gidsler i 83 døgn om bord på Fragtskibet "Danica White", har et meget stærkt ønske om ikke at møde pressen lige så snart de vender hjem. Dertil har knap tre måneder i fangenskab med trusler fra sørøverne været en for traumatisk og belastende oplevelse.

Derfor vil der heller ikke blive arrangeret pressemøde, når de lander i Søfartsstyrelsens chartrede fly. Det oplyser chefen for Udenrigsministeriets Borgerservice, ambassadør Lars Thuesen.

- Gidslerne har på forhånd sagt, at de ikke er interesserede i at møde pressen når de kommer hjem. Det vil også være krisepsykologernes råd, når de kommer frem til Djibouti, siger Lars Thuesen. Han henviser til krisepsykologernes erfaring med, at der har været alt for mange tilfælde, hvor de mennesker, der har været i pressen omgående efter traumatiske oplevelser, har fortrudt det, de har sagt.

Derfor er det helt op til de fem søfolk selv at beslutte, hvornår de føler sig klar til at fortælle offentligheden om deres oplevelser i den eneste skibskapring i dansk søfarts nyere historie.

/ritzau/