Gidsler på 6. uge - tavshed skyldes frygt for sladrehanke

Udenrigsministeriet og rederiet tavse om de fem danske søfolk om bord på fragtskibet "Danica White". Sørøverne har angiveligt for mange sladrehanke i Danmark.

Fem danske søfolk er nu gidsler på sjette uge. De befinder sig om bord på det danske fragtskib "Danica White". Somaliske sørøvere tog danskerne til fange, da de kaprede skibet den 1. juni i internationalt farvand 210 sømil ud for Somalias kyst.

Forhandlingerne om at få dem på fri fod er fortsat mørklagt af rederiet H. Folmer og Co og Udenrigsministeriet. Der slipper ingen oplysninger ud til offentligheden, heller ikke om søfolkenes velbefindende om bord. Årsagen er ifølge Ritzaus oplysninger, at alle informationer, som siver ud til offentligheden, omgående bliver viderebragt af herboende somaliere til piraterne, der holder de fem danske søfolk fanget. Omkring 17.000 somaliere er bosat i Danmark. Der er ubekræftede forlydender om, at den gruppe, der angiveligt holder de fem danskere i fangenskab, har efterretningsnetværk dybt ind de lande, som deres søgående ofre kommer fra. Herunder formentlig også Danmark.

/ritzau/