Gidsels forældre: Vi har troet på frigivelse hele tiden

Forældrene til styrmanden Søren Lyngbjørn er meget lettede over, at han og de fem andre gidslers mareridt nu er slut, men tror også, at det har været »ødelæggende«.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om det har været 838 hårde dage for danske Søren Lyngbjørns forældre, mens han har været gidsel i Somalia, har de hele tiden holdt fast i troen på, at han ville blive frigivet.

»Vi vidste jo så meget om de somaliske pirater, at de ikke gjorde deres gidsler noget ondt. Selv om de ville have os til at tro det,« siger faderen, Jan Lyngbjørn, til TV 2 News fra hjemmet i Augustenborg.

Forældrene er meget lettede over, at Søren Lyngbjørns og de fem andre gidslers mareridt nu er slut, men tror også, at det har været »ødelæggende«.

»Det er spændende at se, hvordan han har klaret det. Han er psykisk ret stærk, men det er jo ikke sikkert, at han har kunnet klare det,« siger Jan Lyngbjørn til TV 2 News.

Den 49-årige søn er angiveligt meget syg, men bliver behandlet efter frigivelsen.

Forældrene fortæller til TV 2 News, at de nu skal fejre hans frigivelse med en flaske champagne, som de »jo har haft stående i nogle år«, men de har endnu ikke fået besked om, hvornår de igen kan se deres søn i øjnene.

BNB