Ghettopiger klarer sig dårligere i skolen end drengene

En ny analyse viser, at pigerne i landets ghettoer klarer sig dårligere i folkeskolen end drengene. Årsagen er, at pigerne bliver holdt nede i det belastede ghettomiljø, vurderer professor.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der bliver ofte sat fokus på, at indvandrerdrenge klarer sig fagligt dårligt i folkeskolen, men en ny analyse fra tænketanken Kraka viser, at indvandrerpiger i ghettoer faktisk klarer sig endnu dårligere end drengene. Det skriver Politiken.

Helt præcist er det piger med ikke vestlig baggrund, der ikke er født i Danmark, og som bor i ghettoer, der har det sværest i skolen. Ved folkeskolens afgangsprøve i 2013 fik pigegruppen kun 4,4 i gennemsnit i dansk og matematik, mens indvandrerdrenge fra ghettoer til sammenligning fik et gennemsnit på 5,1.

Flere eksperter peger på, at årsagen til det lave karaktergennemsnit kan være, at pigerne bliver opdraget anderledes end drengene.

Niels Egelund, som er professor i pædagogik ved Aarhus Universitet siger til avisen, at pigerne i ghettoerne holdes nede af det miljø, de lever i.

»Der kan ligge noget i kulturen hos de familier, som gør, at man er mere restriktiv i forhold til pigernes udfoldelse. Hvis pigerne får at vide, at de skal komme hjem direkte efter skole, får de jo mindre kontakt med miljøet omkring dem og ikke den nødvendige stimulering,« siger han til Politiken.