GGGI ansætter folk uden at vide det

Norske myndigheder kritiserer Løkkes klimafonds samarbejde med britisk headhunter. Professor i udviklingsøkonomi har »ikke set noget lignende før«.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ikke styr på, hvem der bliver ansat i den danskstøttede klimaorganisation Global Green Growth Institute (GGGI), hvor Lars Løkke Rasmussen (V) er formand, skriver Information.

Det viser et dokument fra NORAD, det norske svar på DANIDA, som avisen har fået aktindsigt i.

I dokumentet, der er fra 31. maj 2013, kommenterer NORAD på GGGIs samarbejde med et britisk rekrutteringsfirma.

»Denne ordning er organiseret noget originalt, selskabet har rekrutteret og ansat personer for GGGI, uden at personaleafdelingen i GGGI har været klar over dette. Sidstnævnte virker ikke særlig hensigtsmæssigt, og der kan stilles spørgsmål ved, hvordan dette er muligt,« skriver NORAD.

Professor i udviklingsøkonomi ved Aarhus Universitet Christian Bjørnskov er målløs over den nye sag.

»Jeg ved ærligt talt snart ikke, hvad jeg skal tænke. Jeg har ikke set noget lignende før. De har åbenbart ikke hånd i hanke med, hvem de ansætter og hvordan,« siger han.

Det er ifølge professoren desuden ikke almindeligt, at bistandsstøttede organisationer benytter sig af headhuntere, når det drejer sig om at hyre menige projektmedarbejdere, som det er tilfældet her.

Ordningen er formentlig et udslag af, at GGGI ikke selv har kapaciteten til at håndtere ansættelser, vurderer Christian Bjørnskov.

Men at GGGI ikke har styr på ansættelserne, er ikke det eneste.

I dokumentet, som avisen har fået aktindsigt i, hæfter NORAD sig ved, at økonomien i samarbejdet med rekrutteringsfirmaet ikke sådan lige er til at gennemskue.

»Hvor meget, som benyttes til dette, fremgår ikke af budgettet, GGGI-sekretariatet beskriver det som omkostningseffektivt,« lyder det.

Christian Bjørnskov mener, at man bør kunne forvente mere af en organisation, man støtter med bistandskroner.

»Det er desværre et problem, vi kender fra tidligere med GGGI, at der mangler oplysninger, så man konkret kan bedømme, hvad der egentlig foregår. Uigennemsigtigheden er symptomatisk,« siger han til Information.