Gentofte beholder sin skadestue

Politikere i Region Hovedstaden afviser embedsmandsplaner om at lukke akut-klinikken på Gentofte Hospital.

Politikere i Region Hovedstaden afviser embedsmandsplaner om at lukke akut-klinikken på Gentofte Hospital. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Syge i Gentofte og omegn kan være sikre på, at der også i fremtiden vil være en skadestue på det lokale hospital.

Forud for regionsvalget den 21. november lover politikere fra flere partier nu at beholde akutklinikken på Gentofte Hospital, som direktionen på Herlev-Gentofte Hospital ellers havde planer om at lukke, når et nyt, stort akuthus står klart i Herlev i 2019.

»Der ligger en hospitalsplan, som alle partier har været med til at revidere, og hvor der står, at akutklinikken i Gentofte er et vigtigt tilbud til borgerne. Det har vi ingen planer om at ændre på, heller ikke efter et valg,« siger Socialdemokratiets spidkandidat, regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen.

De Konservative har også gjort det klart, at man ikke vil være med til at lukke akut-klinikken, og Venstre melder nu også ud, at partiet ikke kommer til at lægge stemmer til den foreslåede lukning af akutklinikken på Gentofte Hospital.

»Vi medvirker ikke til en lukning af akutklinikken på Gentofte Hospital. Vi ønsker ikke at forringe servicen for borgerne i Hovedstaden, så længe der er muligheder for at reducere omkostninger andre steder i regionen. Vi har fremlagt en plan for besparelser på det administrative område, og det vil være her, vi først vil lede efter ledige midler for at lukke eventuelle huller i budgetterne rundt omkring i regionen,« siger partiets politiske leder i Region Hovedstaden Martin Geertsen.

Det kom forleden frem – til Gentofte-borgmester Hans Tofts store frustration - at direktionen på Herlev-Gentofte Hospital som led i et generalplan-arbejde lagde op til at lukke akutklinikken på Gentofte-matriklen, når et af supersygehus-projekterne, et 55.000 kvadratmeter stort akuthus, er færdigbygget om godt et års tid.

Argumentet var, at det både ville være en økonomisk fordel og en kvalitetsmæssig gevinst for patienterne, ligesom politikerne tidligere har betonet, at Herlev-matriklen skal have en stærkere akut profil, mens Gentofte primært skal være et hospital, der udfører planlagte behandlinger.

Planerne har været meldt ud internt på hospitalet, og administrationen i regionen har også været orienteret. Men det har også hele tiden stået klart, at det ville kræve en politisk beslutning, og den er altså nu, at akutklinikken i Gentofte ikke skal lukkes.

»Jeg kunne godt tænke mig, at man kom med flere scenarier for, hvordan man ønsker at udvikle både Herlev og Gentofte, hvor dét at lukke akutklinikken ikke er ét af dem. Hvis vi kun præsenteres for ét bud, er det jo svært at drøfte for og imod,« siger Sophie Hæstorp Andersen.