Gentagne dødstrusler udløser forvaring til 39-årig mand

- Jeg sprænger det hele i luften. Jeg er den nye Omar, sagde en 39-årig blandt andet til to betjente.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han mødte op i moskéer med knive og truede de tilstedeværende på livet. Han truede politifolk og fængselsbetjente. Og ved et grundlovsforhør i Københavns Byret spyttede han en journalist i ansigtet.

Episoderne er 39-årige Jimmy Benjamin Fossheim fredag i Københavns Byret kendt skyldig i, og han idømmes forvaring, som er en tidsubestemt straf, som gives til særligt farlige personer.

Anklager Sonja Hedegaard har desuden krævet den 39-årige udvist, da han er norsk statsborger. Det ønske imødekom retten dog ikke. Manden har boet i Danmark hele sit liv, og han har fire børn i Danmark.

Jimmy Benjamin Fossheim har en lang række domme for trusler og vold i forvejen, og den netop afsagte dom indeholder 23 forhold - hvor de fleste handler om dødstrusler.

Eksempelvis trak han den 8. juni sidste år ved midnatstid en kniv hos Det Islamiske Trossamfund i Københavns Nordvestkvarter.

- Lad mig være, ellers stikker jeg jer alle sammen ned her i moskéen, sagde han til de fremmødte.

En lignende episode fandt sted en uges tid senere, hvor han greb en 20,5 centimeter lang kniv fra sin bukselinning i Københavns Stormoské på Nørrebro. Kniven førte han hen over sin hals, mens han pegede på de tilstedeværende.

Da to betjente nåede frem til stedet, rettede han truslerne mod dem.

- Bare vent, jeg sprænger jer fucking i luften, jeg sprænger det hele i luften. Jeg er den nye Omar, sagde han med henvisning til Omar el-Hussein, der i 2015 stod bag terrorangreb ved synagogen og Krudttønden i København.

Desuden har han flere gange overfaldet fængselsbetjente under varetægtsfængsling, og han har blandt andet tildelt en fængselsbetjent knytnæveslag i ansigtet.

/ritzau/