Genopdukkede indiske drenge skal hurtigt hjem

Allerede mandag og senest tirsdag skal de seks fundne indiske håndbolddrenge retur til deres hjemland. Politiet leder fortsat efter de resterende fem drenge.

Yderligere to af de 11 spillere fra det indiske hold, der deltog i den internationale håndboldturnering Dronninglund Cup, er fundet. 5 er fortsat savnet. (Foto: Ole Sejfert, Dronninglund Cup) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De seks indiske drenge, der er blevet fundet igen efter at have være forsvundet siden lørdag fra et håndboldstævne i Dronninglund i Nordjylland, skal hurtigst muligt flyve tilbage til Indien.

Nordjyllands Politi oplyser til Berlingske Nyhedsbureau, at drengenes pas og bagage er blevet overleveret til den indiske ambassade, og drengene, der er mellem 14 og 19 år, skal herefter flyve tilbage til Indien mandag eller tirsdag. Det er ikke hensigten at vente på, at de sidste fem af de 11 indiske drenge, der forsvandt, bliver fundet.

Den indiske ambassade oplyser til DR Nyheder, at man er meget bekymret for de fem, der stadig ikke er lokaliseret. Derudover er ambassaden stærkt kritisk over for drengenes fem voksne håndboldledere, og ambassaden havde gerne set, at trænerne var blevet i Danmark, indtil sagen er blevet løst.

Men den indiske gruppeleder ringede først søndag fra lufthavnen i Kastrup, få minutter inden trænernes fly lettede, og derfor nåede ambassaden aldrig at mødes med de fem voksne trænere.

Tidligere mandag har politiet meldt ud, at drengene har forklaret, at de er blevet slået af deres træner, fordi de har tabt en masse håndboldkampene i Dronninglund, og ambassaden vil nu undersøge de oplysninger nærmere.

Fire af drengene blev fundet søndag ved et tempel i Vanløse ved København, mens yderligere to af drengene blev set og hentet af politiet på Københavns Hovedbanegård tidligt mandag morgen.

Kort inden klokken 16 havde hverken Nordjyllands Politi eller Københavns Politi nye oplysninger om de fem drenge, der sandsynligvis stadig befinder sig i Københavns-området.