Genforeningstårer og kram i Hørsholm

De danske drenge fra ulykkestoget i Sverige ankom mandag morgen til Danmark, hvor forældrene stod klar til at tage imod dem.

De danske drenge fra ulykkestoget i Sverige ankommer mandag morgen d.13.september 2010 til Danmark, hvor forældrene står klar til at tage imod dem ved baskethallen i Hørsholm. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var tårer og lettelse ved baskethallen i Hørsholm mandag morgen, skriver bt.dk.

Ved 8.30-tiden ankom bussen med 11 af de 12 drenge, der var blandt passagererne i det tog, der søndag aften blev afsporet i Sverige efter en kollision med en rendegraver.

Læs også: Sådan skete ulykken

- Det er en utrolig lettelse at få dem hjem. Det har været frygteligt for forældrene, siger bestyrelsesformand i Hørsholm Basketklub, Karina Mengel, til bt.dk's folk på stedet.

Tårerne fik frit løb

En af de forældre, der er mødt op for at tage imod drengene, er Sanne Bryld. Så snart hendes søn Benjamin steg ud af bussen kastede de sig i armene på hinanden og lod tårerne flyde.

- Jeg troede jo et øjeblik, han var død, siger Sanne Bryld

Læs også: Børn stod og græd over det hele

Sammen med drengene var den ene af basketholdets to trænere. Den anden er fortsat i Sverige sammen med en 11-årig dreng, der endnu ikke er udskrevet fra hospitalet.

Både drenge og forældre skal senere tale med en krisepsykolog.

Hør tlf. interview med chokeret dansk passager

Danske Sophie Larsen, 18 år, var passager i X2000 toget, der i går aftes kolliderede med en rendegraver. Hør hendes beretning her. Berlingske TV. Kilde: Billeder fra Ritzau