Geeti Amiri: Manu Sareen afviste mig, da jeg søgte hjælp hos kommunen

I en ny bog fortæller forfatter og debattør Geeti Amiri om, hvordan tidligere integrationskonsulent Manu Sareen afviste hende, da hun søgte hjælp hos Københavns Kommune, efter hun var blevet slået af et familiemedlem.

Geeti Amiri fortæller i ny bog om, hvordan hun blev afvist, da hun søgte hjælp, efter at være blevet udsat for vold af et familiemedlem. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forfatter og debattør Geeti Amiri blev afvist af Manu Sareen, da hun i 9. klasse søgte hjælp hos Københavns Kommune, hvor han var ansat som integrationskonsulent, efter et familiemedlem havde udsat hende for vold.

Det skriver Ekstra Bladet.

I en ny bog »Glansbilleder«, som udkommer på tirsdag, fortæller Geeti Amiri om episoden med integrationkonsulenten.

En dag i 9. klasse tog Geeti Amiri ikke i skole. I stedet tog hun afsted for at søge hjælp hos den sociale døgnvagt, som er et akut tilbud for børn, unge og voksne.

Selv om den unge pige var meget i tvivl, om det var det rigtige at gøre, blev hun siddende, indtil hun kunne komme til at tale med en integrationskonsulent.

»Jeg havde en konstant frygt for at træde ved siden af, volden og den psykiske tortur var eskaleret og jeg kunne ikke mere. Jeg var så ulykkelig,« fortæller Geeti Amiri i et interview med Ekstra Bladet.

»Du ved, hvordan vores kultur er«

Da Geeti Amiri kommer ind til samtale fortæller hun hele sin historie. Om sin nedbrudte mor, sin far, der døde af ALS-syugdom, og om hvordan hun flere gange er blevet udsat for vold af et familiemedlem.

»Integrationskonsulenten siger til mig: Du ved jo, hvordan vores kultur er. Af og til siger vi nogle ting, som vi ikke mener. Og det virker voldsomt, men så går det over,« siger Geeti Amiri til Ekstra Blandet.

Geeti Amiri fortæller i artiklen, at hun går fra mødet med en følelse af, at hun ikke har forstået sin egen kultur, og at det hende, der er noget galt med.

»Det er første gang, jeg føler, at systemet svigter sine mest udsatte børn,« siger hun til Ekstra Bladet.

»Det, Manu Sareen gjorde, var at stadfæste en gang for alle, at det var mig, der var afvigeren og ikke min voldsmand. At det var mig, der ikke forstod mine vilkår, frem for at mit bagland forstod, at vilkårene skulle ændres,« fortæller hun.

Henviser til tavshedspligt

Manu Sareen bliver senere minister for børn, ligestilling og sociale forhold.

Overfor Ekstra Bladet afviser han at kommentere episoden med Geeti Amiri og henviser til sin tavshedpligt.

Til spørgsmålet om han kan huske, at hun har konfronteret ham med det, siger han:

»Jeg kan godt huske, at der var et eller andet, men jeg har jo talt med hende flere gange.«

Omkring et år efter blev Geeti Amiri tvangsfjernet fra hjemmet. Hendes bog »Glansbilleder« udkommer tirsdag og er hendes historie om, at samfundet fremstiller hende som et glansbillede og en succeshistorie, som hun kan have svært ved at genkende.