Geertsen om Ritt: Korrumperet

Martin Geertsen sender i en kommentar i Berlingske Tidende fredag en barsk afskedssalut til Ritt Bjerregaard. »Moralsk korrumperet«, lyder hans dom over overborgmesteren.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix Fold sammen
Læs mere

Venstres leder på Københavns Rådhus, Martin Geertsen, fortalte torsdag Berlingske Tidende om sin beslutning om at forlade posten som kultur- og fritidsborgmester og politik i det hele taget.

I fredagens avis kommer hans afskedssalut til Ritt Bjerregaard, som han kritiserer i kraftige vendinger for personforfølgelse, lukkethed og bedrag.

»Ritt Bjerregaards ledelse af København er præget af løgne, bedrag, trusler, personlig forfølgelse, svig og dårlig stemning,« skriver Geertsen blandt andet.

Overborgmesteren får stemplet »moralsk korrumperet«. Og hun beskyldes for at bruge sine embedsmænd til at udstede trusler.

»Således blev en af Kultur- og Fritidsforvaltningens ledende embedsmænd tidligere på året bedt om at overbringe undertegnede en besked om, at såfremt jeg ikke holdt op med at være kritisk overfor Overborgmesterens linie i sagen om Jagtvej 69, så skulle jeg ikke forvente at få indfriet et længe næret ønske om en renovering af Østerbro Stadion.«

For at bakke sine beskyldninger op refererer den afgående Venstre-leder en undersøgelse af medarbejdertilfredsheden på Rådhuset. Heraf fremgår, skriver Geertsen, at antallet af meget tilfredse medarbejdere i forvaltningen er faldet fra 49 procent i 2004 og 46 procent i 2005 til blot 10 procent sidste år.

Hele kommentaren kan læses fredag i Berlingske Tidende.