Gaseksplosion på festival

To kvinder og to mænd på Roskilde Festivalen fik i går alvorlige forbrændinger, da deres gasprimus eksploderede. Men det kunne være gået langt værre, mener brandchef.

To kvinder og to mænd fik i går alvorlige forbrændinger, da deres gasprimus eksploderede uden varsel, mens de var ved at lave mad på Roskilde Festivalens campingområde, skriver Festival Globe, den officielle festivalavis.

De fire unge blev med det samme kørt på Roskilde Sygehus, hvor lægerne vurderede, at to af kvinderne var så forbrændte, at de skulle overføres til Rigshospitalets brandsårsafdeling.

Farlige patroner

Engangs-gaspatroner, som den kvinderne brugte, kan være ekstremt farlige, fordi de kan lække gas, hvis man ikke får skruet patronen ordentligt på kogeblusset, eller hvis det har en fejl, forklarer Jan Kristiansen, viceberedskabschef i Roskilde Brandvæsen til MetroXpress.

Men det kunne være gået langt værre til, hvis kvinderne havde brugt gasblusset i deres telt.

- Så kunne vi have stået med en katastrofe med brand i en masse telte. Samtidig kunne også selve eksplosionen have været langt værre, hvis gassen var blevet lukket inde i et telt« siger Jan Kristiansen.

Derfor forbyder Roskilde Festival også brug af engangs-gaspatroner i campingområdet. Men fordi de er lovlige at sælge, kan festivalen ikke helt forbyde patronerne, skriver MetroXpress.

Her til morgen er en af kvinderne stadig indlagt med 1. og 2. gradsforbrændinger på Rigshospitalets brandsårsafdeling.