Garvet politiboss skal sikkerhedsrådgive Folketinget

Tidligere chefpolitiinspektør Kai Vittrup skal hjælpe med at gøre Christiansborg til et mere sikkert sted.

Kai Vittrup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kai Vittrup, tidligere chefpolitiinspektør ved Københavns Politi, skal rådgive Folketinget om sikkerhed. Folketingets administration har netop ansat den 69-årige Kai Vittrup som sikkerhedsrådgiver i en seks måneders projektansættelse, der løber fra 7. januar 2013, skriver Ekstra Bladet.

- Det er en kæmpe opgave, og der er god fornuft i at gå alle sikkerhedsprocedurer igennem på Christiansborg. Men det bliver en hårfin balance at skabe optimal sikkerhed uden at gøre Christiansborg til Fort Knox, siger Kai Vittrup til Ekstra Bladet.

De seneste år har han arbejdet med sikkerhed i Saudi-Arabien, og før det var han politichef i forskellige FN- og EU-missioner.

Offentliggørelsen af Kai Vittrups ansættelse kommer midt i en ophedet politisk diskussion om sikkerheden på og omkring Christiansborg. Et flertal i Folketingets præsidium har netop besluttet at lukke Rigsdagsgården foran Christiansborgs hovedtrappe for biltrafik på opfordring af Politiets Efterretningstjeneste (PET). Det fik fredag Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, til at skrive følgende på sin Facebook-profil:

- Jeg har naturligvis respekt for PETs rådgivning, men det er et politisk ansvar at forholde sig til den. Og helt personligt mener jeg, at vi reelt giver efter for terrortruslen, når vi på denne måde forskanser det danske folkestyre, skrev den tidligere statsminister.