Ganske få Pegida-demonstranter på gaden

Det var ikke mange mennesker, der trodsede regn og kulde i København og Aarhus for at deltage i mandagens Pegida-demonstrationer. Cirka 50 kunne organisationen mønstre. Langt flere var mødt op til moddemonstrationerne, oplyser politiet.

Læs mere
Fold sammen

Mandag aften havde den islam-kritiske organisation Pegida nok engang inviteret til demonstrationer og gåture i København og Aarhus, men for anden uge i træk samlede moddemonstrationerne langt flere deltagere.

I København havde cirka 40 Pegida-tilhængerne, der protesterer mod fundamentalistisk islam, samlet sig ved Statens Museum for Kunst for at marchere hen til Den Lille Havfrue på Langelinie og tilbage igen.

Moddemonstrationen, der blev arrangeret af København for Mangfoldighed, kunne ifølge Københavns Politi samle cirka 500 mennesker, som gik ad en rute fra Sankt Hans Torv på Nørrebro til Nytorv.

»Der skal lyde stor ros til begge demonstrationer fra politiets side. Alt foregik i skønneste orden uden anholdte eller tilspidsede situationer ved nogen af demonstrationerne,« siger vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen, Københavns Politi, til Berlingske Nyhedsbureau.

I Aarhus var billedet det samme, oplyser Østjyllands Politi.

»Pegida-demonstrationen samlede 12 personer ved Den Gamle By, og de otte af dem gik ad en rute, der endte på Klostertorvet,« siger vagtchef ved Østjyllands Politi Christian Riis.

Moddemonstrationen, arrangeret af Aarhus for Mangfoldighed, kunne mønstre 150 personer, der fulgtes fra Store Torv til Rådhuspladsen.

Også i den jyske hovedstad forløb demonstrationerne uden problemer.