Gæster på hostel er chokerede efter bandeskyderi: »Jeg troede, vi skulle dø«

Flere gæster på A&O Hostel fortæller, hvordan de søgte ly, da der tirsdag aften blev skudt mod tre bandemedlemmer lige ved indgangen til hostellet på Nørrebro i København.

Skudhuller ved indgangen til det hostel på Tagensvej, hvor tre bandemedlemmer tirsdag aften blev ramt af skud. Den ene er afgået ved døden. Foto fra onsdag den 1. november 2017. (Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Sarah Christine Nørgaard

Klokken havde lige passeret 19, da det tyske par Dennis Ritter og Franziska Spilker på henholdsvis 22 og 21 år hørte nogle høje brag. De sad og hyggede sig ved baren i lobbyen på hostellet A&O på Tagensvej i København.

»Det lød som fyrværkeri. Der gik lidt tid, før vi fandt ud af, hvad der skete,« fortæller Franziska Spilker.

»Det var som om, væggen eksploderede lige over vores hoveder, og tapetet dryssede ned over os, og så forstod vi, hvad der var sket. Vi hørte skrig, og glas der knustes, og vi løb derefter så hurtigt vi kunne op på tredje sal,« tilføjer Dennis Ritter.

Ukendte gerningsmænd affyrede en række skud lige foran indgangen til deres hostel. Tre personer i alderen 28-32 år blev ramt. Den ene afgik kort efter ved døden, mens en anden har været i kritisk tilstand, og en tredje er lettere tilskadekommen. Politiet har bekræftet, at de tre mænd har relationen til bandemiljøet.

Ifølge Berlingske oplysninger drejer det sig om tre personer fra Brothas. Banden holder til i Mjølnerparken, der ligger lige bag hostellet.

»Vi var virkelig bange. Jeg troede vi skulle dø,« siger Franziska Spilker.

Hun og kæresten løb op på tredje sal, hvor andre gæster lukkede dem ind på deres værelse. Her gemte de sig.

24-årige Hanna Skoboll, der også er fra Tyskland, var på sit værelse på hostellet, da hun hørte skuddene. Efter at have gemt sig en halv time, gik hun sammen med sin kæreste ned i lobbyen for at høre, hvad der skete.

Her så de, at indgangspartiet var skudt i stykker, og at der var blod på gulvet.

»Vi var utroligt bange. Vi vidste ikke, at det her var et farligt område,« siger hun.

Turisterne så ikke gerningsmændene. Det gjorde til gengæld en beboer i nabobygningen, der kun ønsker at stå frem med sit fornavn, Kristina. Hun sad i sin sofa, da hun gennem et åbent vindue i stuen kunne høre vrede råb fra parkeringspladsen. Da hun kiggede ud, så hun en mindre gruppe iklædt sort tøj og hættetrøjer.

»Det hele gik så hurtigt, men jeg hørte nogen, der råbte »der bliver skudt«. Og så så jeg dem løbe ind i en grå eller sølvfarvet bil, som ræsede ud fra parkeringspladsen,« fortæller hun.

Hun kunne se en mand ligge livløs på jorden, mens en anden humpede væk gennem en hæk. Kort efter var både politi og ambulancer på stedet.

»Det var meget skræmmende, men det er desværre ikke første gang, at det er sket. Det er ikke første gang, der er optøjer på parkeringspladsen,« fortæller hun men forklarer, at det er første gang, hun oplever, at der bliver skudt på stedet.

Onsdag kan der tælles mindst 13 skudhuller ved indgangspartiet til A&O Hostel.

En bil blev tirsdag aften fundet i brand i Lyngby få timer efter skudepisoden. Ifølge Københavns Politi kan den have relation til skyderiet. Politiet holder pressemøde om sagen kl 11.30.