Gade: S burde stole på forsvaret

Forsvarsminister Søren Gade mener, at oppositionens krav om en uvildig undersøgelse af den afghanske fangesag er et angreb på de danske soldaters troværdighed.

Når socialdemokraterne kræver en uvildig undersøgelse af de danske soldaters udlevering af fanger til amerikanerne i Afghanistan, siger de samtidig, at de ikke tror på de danske soldaters oplysninger i sagen.

De hårde beskyldninger kom fra Søren Gade (V), da han i går svarede på spørgsmål i Folketingets spørgetid.

»Derfor er det et angreb på soldaternes troværdighed, hvis man vælger at se bort fra deres rapporter,« sagde Søren Gade.

Mens Gade talte i pæne vendinger i Folketinget, tog Venstres politiske ordfører, Troels Lund Poulsen, fløjlshandskerne af:

»Helle Thorning-Schmidt og Mogens Lykketoft har ikke tillid til de oplysninger, som forsvaret giver. Men forsvaret får jo sine oplysninger fra de danske soldater - ikke ud af den blå luft. Derfor er det både skammeligt og dybt uværdigt, at socialdemokraterne bliver ved med at kræve en undersøgelse - det er jo det samme som at sige, at de danske soldater, som har gjort en stor indsats, er fulde af løgn,« siger Troels Lund Poulsen.

De Radikales udenrigsordfører Naser Khader var fortørnet over forsvarsministerens beskyldninger:

»Jeg synes, at det er så groft, at han kommer med de beskyldninger. Jeg får mindre og mindre tillid til statsministeren og forsvarsministeren i denne sag. Der er ingen, der beskylder de danske soldater for noget. De gør et fantastisk stykke arbejde, og vi støtter dem. De gør, hvad de får besked på. Men regeringen snakker uden om. Jeg vil stadig gerne vide, om vi har udleveret fanger til tortur. Og jeg har endnu ikke fået et svar,« siger Naser Khader.

Det var ikke muligt at få fat på Mogens Lykketoft i går.