»Gå nu for helvede da i seng, Lasse Rimmer. Eller kast din telefon ud foran et tog«

Lasse Rimmer Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Diskussionen har været intens - og bestemt ikke køn.

Twitter er siden weekenden blevet brugt til at diskutere, om den danske standupkomiker Lasse Rimmer med 193.000 følgere gik over stregen med dette tweet:

Som Berlingske skrev søndag, så handler de fleste svar ikke om det problematiske i, at psykisk syge kaster sig ud foran et tog og derved udsætter lokomotivføreren for en mulig traumatiserende oplevelse. De fleste brugere er enige i, at det er et problem.

Kritikken går i stedet på Lasse Rimmers ordvalg, hvor han bruger vendingen »lavet af lort« om selvmordstruede personer.

»Disse personer er ikke i stand til at se andre udveje. At det er ubekvemt for dig og mange andre, gør dem ikke til en lort,« skriver eksempelvis Ricky Magnussen, der præsenterer sig som en socialrådgiver, der har erfaring i at arbejde med selvmordstruede.

Chefredaktør på Ekstra Bladet Poul Madsen er blandt de mange Twitter-brugere, der blandede sig i debatten:

Bemærkningen resulterede i en større slagsudveksling på tweets mellem mediebossen og Lasse Rimmer, der senere fik deltagelse af erhvervskvinden Stine Bosse og politisk kommentator Henrik Qvortrup.

På et tidspunkt spørger Lasse Rimmer, om Poul Madsen »husker den her mail til mig?«.

»Det er muligt, at du (og andre) opfatter synspunktet i dagens leder som åndssvagt, ubegravet og for ekstremt ... da godt følge dig i, at vi går for langt i sprog og formuleringer, men det er nu en gang sådan, at Ekstra Bladet ikke er sat i verden til at please,« som der blandt andet står i Lasse Rimmers screenshot fra mailen.

Og som han retorisk tilføjer i tweetet: »Skal vi bytte indrømmelser, Poul?«

Kort tid efter svarer Poul Madsen: »Husker den tydeligt! Og hvis du læser indenad så ser du at jeg faktisk indrømmer lederen var for meget! #FatDet.«

Og sådan fortsætter det.

Til sidst bliver det hele for meget for Brian Weichardt, politisk redaktør på Radio24syv, der med 118 'likes' står bag et af de populæreste tweets i kavalkaden.

Et tweet, der kommer i kølvandet på denne bemærkning fra Lasse Rimmer: »Jeg har mødt én eks-ansat, der havde pæne ting at sige om @pomaEB (Poul Madsen, red.). Jeg er oppe i to cifre mht eks-ansatte, der husker en talentløs klovn.«