Gå en tur og sænk risikoen for brystkræft

Ældre kvinder har mindre risiko for at udvikle brystkræft, hvis de går en tur mindst en time om dagen.

Ældre kvinder kan reducere risikoen for kræft ved at gå en tur, men hårdere træning skal dog ikke undervurderes. Undersøgelsen konstaterer nemlig, at kvinder, der dyrker højenergisk træning i mindst syv timer om ugen, har 25 procent mindre risiko for at udvikle kræftsygdommen. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALI HAIDER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En times spadseretur om dagen kan holde brystkræft på afstand. Det viser en ny undersøgelse fra American Cancer Society (ACS).

Undersøgelsen har indsamlet oplysninger i 17 år fra cirka 74.000 amerikanske kvinder i alderen 50 til 74 år. Forskerne bag konkluderer, at kvinder i overgangsalderen, der går i et moderat tempo mindst en time om dagen, har 14 procent mindre risiko for at udvikle brystkræft, skriver nyhedsbureauet Reuters.

»Det spændende ved dette er, at det viser, at du ikke behøver at være en maratonløber for at mindske risikoen for brystkræft,« siger Alpa Patel, der er en af forskerne bag undersøgelsen, til nyhedsbureauet.

Det er første gang, man kan knytte en direkte forbindelse mellem forekomsten af brystkræft og den milde fysiske aktivitet.

»Jeg vil sige, at det er opmuntrende nyt for de kvinder, der gerne vil begynde at træne, men som finder det for overvældende,« siger Alpa Patel.

Ifølge undersøgelsen kan gåture også reducere risikoen for brystkræft blandt overvægtige kvinder.

Hårdere træning skal dog ikke undervurderes. Undersøgelsen konstaterer nemlig, at kvinder, der dyrker højenergisk træning i mindst syv timer om ugen, har 25 procent mindre risiko for at udvikle kræftsygdommen.