Fyrværkere: Ulovlige luftbomber er et stigende problem

Fagfolk advarer mod et stigende antal ulovlige luftbomber, der sælges af brodne kar i branchen og fra polske hjemmesider.

Ulovlige luftbomber, som dem der kostede tre personer livet nytårsaften, er et stigende problem, lyder det fra flere fagfolk i branchen ifølge Jyllands-Posten.

Direktør i Fyrværkeribrancheforeningen Karsten Nielsen påpeger, at det ulovlige fyrværkeri tidligere var strygere og kanonslag fra Tyskland, men at det nu er de langt mere potente krysantemumbomber, der florerer.

Fyrværkeriforeningen advarede allerede før nytår om, at det ulovlige fyrværkeri kunne skaffes via internettet fra blandt andet polske hjemmesider.

Fyrværkerimester Henri Drenck mener desuden, at der er brodne kar i branchen, der bestiller langt flere krysantemumbomber hjem i containere fra Kina, end de skal bruge til deres fyrværkerishow og sælger resten ud af bagdøren.

»Der er nogle totalt skruppelløse danske fyrværkere, der tror, at deres personlige profit og illegale indkomst er vigtigere end andre menneskers liv og førlighed,« siger han til Jyllands-Posten.