Fynsk motorvej delvist spærret

Dele af motorvejen på Fyn er stadig spærret på grund af trafikuheld. Vejdirektoratet opfordrer bilister til at stille bilen i garagen.

Tågen volder fortsat problemer på de fynske motorvejsstrækninger, hvor der har været en række sammenstød i løbet af dagen.

Klokken 12.54 søndag blev E20 motorvejen i vestgående retning på Fyn lukket mellem afkørsel 55 og 56 på grund af trafikuheld. Tåge havde fra dagens begyndelse gjort sigtbarheden dårlig, og mere end 35 biler stødte sammen.

Da motorvejssporene netop var blevet genåbnet gik det galt igen. Denne gang kørte fem-seks biler sammen to steder få kilometer fra hinanden på motorvejen omkring Ejby.

Fire er formentlig lettere kvæstet, oplyser Fyns Politi.

»De kører pilråddent,« siger vagthavende ved Fyns Politi og henviser til, at bilisterne ikke sætter farten ned trods glat føre og tæt tåge på strækningen.

Hos Vejdirektoratet har man en klar opfordring til de danske bilister.

»Med den dårlige sigtbarhed, vil vi råde folk til at lade bilen stå. Og hvis det er strengt nødvendigt at køre ud, så sænk farten og hold afstand til andre bilister,« siger vagtchef Finn Roby fra Vejdirektoratet.

Og foreløbig er der ikke hjælp at hente hos vejrguderne, oplyser DMI.

»Den udbredte rimtåge vil fortsætte med at dominere det meste af landet. Om den forsvinder tirsdag eller først onsdag er stadig usikkert,« siger vagthavende Erik Hansen fra DMI.

Natten til mandag kommer temperaturen ned på mellem to og syv graders frost. Det kan medføre rimglatte veje, oplyser DMI.

/ritzau/