Fuldt hus ved præsteprotest

Der var fuldt hus, da 11 præster i Hillerød lørdag havde kaldt til protest mod at udvise 583 afviste irakiske asylansøgere. Støttedemonstrationer andre steder.

En halv snes Hillerød-præster afholdte i dag deres på forhånd meget omtalte aktion i sympati for 500 afviste irakiske asylansøgere, der i årevis har befundet sig i Sandholmlejren ved Allerød. Her kaffebord ved Hillerød kirken hvor demonstrationen sluttede med en forbønsgudstjeneste. Foto: Liselotte Sabroe Fold sammen
Læs mere

Brandvæsnet måtte til sidst bede præsterne om at lukke dørene til Hillerød Kirke, der lørdag var fyldt til bristepunktet - og lidt til - med borgere, der ville vise deres støtte til 11 lokale Hillerød-præsters protest mod Danmarks behandling af afviste asylansøgere fra Irak.

Irakerne bor i danske asylcentre på ubestemt tid. De kan ikke udvises på grund af situationen i hjemlandet, og de kan ikke få opholdstilladelse i Danmark. Derfor havde 11 præster i Hillerød opfordret til demonstration på torvet i Hillerød, og efterfølgende holdt de en gudstjeneste i Hillerød Kirke for de afviste irakere.

Hver eneste af kirkens 300 stole blev besat, og udenfor kirken stod op mod et par hundrede forfrosne mennesker og lyttede til præsternes ord gennem højttalere.

- Præster har en ytringspligt, når mennesker er i nød, og så er det lige meget om det er plejehjemsbeboere, psykisk udviklingshæmmede eller asylansøgere. Vi delte også julehjælp ud til trængende for at afhjælp en nød. Da var der ingen, der anklagede os for at politisere, siger Jørgen Christensen, der er Frederiksborg Slotskirke.

/ritzau/