Fuld skolelærer kørte 14-årig jysk pige ihjel: Forsøgte at flygte og slog ud efter flere vidner

Foto: Lars Rasborg. Arkivfoto. Retten i Randers.
Læs mere
Fold sammen

Lørdag formiddag blev en 55-årig mand fremstillet i grundlovsforhør in absentia, efter at han med en høj promille havde torpederet og dræbt en 14-årig skolepige fredag. Og her kom der adskillige nye, hårrejsende detaljer frem.

Det skriver Århus Stiftstidende.

Under grundlovsforhøret ved Retten i Randers fortalte flere vidner, at de havde set manden komme kørende ind i en rundkørsel på Ulstrupvej med alt for høj fart ved 13-tiden. Her ramte han den 14-årige pige, der kom cyklende, så voldsomt, at hun kort efter døde af sine kvæstelser. Hendes cykel blev splittet i flere dele. Mandens blå Mercedes stationcar og skiltene i rundkørslen tog også stor skade.

Umiddelbart efter dødsulykken forsøgte den stærkt spirituspåvirkede 55-årige at stikke af fra gerningsstedet. Han slog ud efter flere af vidnerne til ulykken, da de løb efter ham. Til sidst indvilligede han dog i at vende tilbage til gerningsstedet, hvor han overgav sig til politiet, da de ankom få minutter senere.

»Jeg drak et par Royal Export i bilen på vej hjem,« sagde den anklagede til politiet ifølge Ekstra Bladet.

Et par øl forklarer imidlertid ikke den tilstand, den 55-årige var i efter ulykken. Her var han så spirituspåvirket, at han var ude af stand til at puste ordentligt i alkometeret, fortalte anklager Jeanni Andreeva ifølge Århus Stiftstidende under grundlovsforhøret. Derfor kan han have haft en højere promille end de målte 1,36.

Det kom også frem, at den 55-årige mand havde fået frakendt sit kørekort kort før ulykken. Det skete, fordi han ikke dukkede op til en ny køreprøve og dermed brød betingelserne for den betingede frakendelse af kørekortet, han fik efter at have kørt spritkørsel sidste år.

»Det her kommer jeg aldrig over,« sagde han ifølge Århus Stiftstidende til politiet under en kort afhøring efter at have torpederet og dræbt den 14-årige pige.

Den 55-årige mand er nu anklaget for blandt andet uagtsomt manddrab, kørsel i spirituspåvirket tilstand, hensynsløs kørsel og kørsel uden kørekort. Dommeren ved Retten i Randers besluttede, at han skal varetægtsfængsles i fire uger. Manden pådrog sig et brud på en ryghvirvel under ulykken og er stadig indlagt på sygehuset. Når han kan udskrives, skal han indenfor 24 timer stilles for en dommer.

Både den 55-årige mand, som er skolelærer, og den afdøde 14-årige pige kommer fra Langå. Manden har tidligere undervist på Langå Skole, hvor pigen var elev, men skolechef i Randers Kommune, Henrik Johansen, ved endnu ikke, om han har undervist den nu afdøde pige.