Fuckhammer, royal parterapi og ænder i bukser

Hvis det stod til dette års munterheder 1. april, er der knas i parforholdet i kongehuset, mens stjernesangeren Lukas Graham overvejer at tage navneforandring til Lukas Fuckhammer.

02IND20151124-173120-L-2007.jpg
Successen er ikke steget Lukas Graham så meget til hovedet, at han vil tage navneforandring, som Gaffa skrev. Arkivfoto: Jens Thaysen Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Thaysen

Bertel Haarder flytter til Kronborg, det bliver dyrt at være overvægtig som flyrejsende, og Anders And får bukser på.

Fredag var det 1. april, og derfor var der traditionen tro aprilsnar her, der og alle vegne. 1. april er nemlig dagen, hvor medier, børn, forældre og andet godtfolk må slå gækken løs og binde hverandre snydehistorier på ærmet og tilmed more sig kosteligt, hvis historierne bliver taget for gode varer.

Berlingske var igen i år med på løjerne og kan her ikke alene præsentere sin egen munterhed fra dagen, men også en buket af narrestreger fra de øvrige medier, virksomheder, politikere osv. plukket online af avisens sociale medie-redaktør, Maria Arcel.

Rundrejsen begynder i luften. Eller rettere i lufthavnen. Således kunne Berlingske berette, hvordan flypassagerer af hensyn til brændstoføkonomi fra 2017 vil blive pålagt et gebyr, hvis de – med bagage – vejer mere end 110 kilo. Hvert ekstra kilo bliver pålagt et gebyr på en euro og ti cent. Overvægtige har ingen grund til at føle sig diskrimineret, fremgik det af artiklen....

Kulturminister Bertel Haarder (V) skal også ud at rejse. Han lod gennem sit ministerium forstå, at han flytter arbejdsadresse til Kronborg. Det har noget med udflytning af statslige arbejdspladser at gøre. Til gengæld forventes det, at statsministeren overtager Bertel Haarders nuværende kontor i Nyborggade i København.

Og så Skats aprilsnar. Skat har med egne ord »på det seneste oplevet nogle kedelige episoder med IT-systemer, aktieudbytteudbetalinger og politikeres partnere«. Hvilket ikke er helt løgn. Til gengæld er det løgn, når Skat på jobindex.dk søger »100 IT-konsulenter til indføring af Manuel Databehandling og Håndholdt Registrering«.

En succes skifter navn

I går var også dagen, da mediekoncernen Egmont gav Anders And bukser på »efter flere henvendelser fra vrede forældre, hvis børn er blevet udsat for den bukseløse and«. Egmont havde fået et rap over fingrene af Medierådet For Børn og Unge. En vis Cliff H. Anger fra rådet lod forstå, at det i dag kan »virke stødende med ænder uden bukser på i en tegneserie«.

Om det giver successangeren Lukas Graham grineren skal være usagt. Men sikkert skulle det være, at manden på toppen af poppen i det store udland dropper sit band, går solo og skifter navn. Han overvejer at kalde sig Lukas Fuckhammer. Skriver Gaffa.

Sikkert er det, at Dronningen og Prinsgemalen ikke skifter navn. Til gengæld skal de ifølge BT i parterapi. Terapeuten er fransk og hedder Poisson D’Avril, hvilket lyder som ikke så lidt af en aprilsnar.

Som Berlingske kigger Netto mod himlen med en annonce om et lavprisflyselskab, Jetto. Med Jetto kan rejsende tjekke ind og aflevere bagage i den lokale Netto og sågar handle dagligvarer taxfree i luften.

På Kristeligt Dagblad blev der skrevet historie. Avisen kunne fortælle, at Vatikanet efter 500 års strid rækker hånden ud til protestanterne. Pave Frans vil nemlig helgenkåre den protestantiske reformator, Martin Luther.

Borgerlig TV-dramatik fra DR

Til slut Politiken, der var nået frem til, at der er en fortsættelse af den elskede TV-serie »Matador« på vej. Men denne gang bliver det ikke rødt og venstresnoet som i »1864«. Nej, nu bliver det borgerligt og liberalt.

»I de nye afsnit af »Matador« vil der være særdeles kritisk fokus på ungdomsoprøret samt marxisternes fremstormen på universiteterne, ligesom der vil være kritik af Socialdemokraterne, som førte Danmark ud på afgrundens rand, indtil den konservative Poul Schlüter fik landet på ret kurs,« skriver avisen.