FTF: Ikke meget velfærd og kvalitet i forslag

Væksten bliver mindre i det offentlige i de næste par år med regeringens finanslovforslag, og det er for uambitiøst, lyder det fra FTF.

Der sker ikke meget nyt for de offentlige ansatte, hvis regeringens finanslovudspil bliver vedtaget. Ansatte i den offentlige sektor må endnu en gang smalkost, lyder det fra FTF, der er hovedorganisation for omkring 450.000 offentligt og privat ansatte.

FTF-formand Bente Sorgenfrey er især bekymret for, om der med forslaget bliver råd til både regeringens kvalitetsreform og de nødvendige forbedringer af velfærden. Der skal flere penge til, lyder det fra Sorgenfrey.

- Finanslovsforslaget er simpelthen for uambitiøst, hvis regeringens ord om, at kvaliteten på de borgernære områder som for eksempel sygehusene og skoleområdet, skal have et ordentligt løft. Vi har allerede hørt de første nødråb fra de første borgmestre om, at de ikke kan få pengene til at slå til næste år og derfor varsler nedskæringer i velfærdsydelserne og lokale skattestigning, siger FTF-formanden.

/ritzau/