Frygtet voldsmand på fri fod i Aarhus

Endnu en fange er flygtet fra den retspsykiatriske afdeling i Risskov. Denne gang er det en 33-årig mand, der maltrakterede en 57-årig grønlandsk kvinde i 2004.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I tre dage har en særdeles farlig voldsmand været på fri fod i Aarhus uden at hverken Østjyllands Politi eller retspsykiatrisk afdeling i Risskov, hvor manden er flygtet fra, har oplyst offentligheden om det. Det skriver bt.dk. 

Det drejer sig om den 33-årige patient Amin Nasri, der i 2005 blev idømt forvaring efter at have maltrakteret en dengang 57-årig, grønlandsk kvinde i et buskads på Rydevænget i Hasle ved Aarhus. 

Udover at have pint hende med en gren valgte han at sparke, slå og trampe på hende som straf for, at hun kaldte på hjælp. Kvinden lå efterfølgende fem uger i respirator, men overlevede. Amin Nasri blev dengang betegnet af psykiatere som særdeles farlig. Alligevel har myndighederne altså ikke valgt at fortælle om flugten. 

Østjyllands Politi er her til formiddag ganske tavse. Pressekoordinator Mogens Brøndum ønsker indtil videre blot at bekræfte sagen.  

»Vi kan bekræfte, at vi har efterlyst en 33-årig mand med marokkansk oprindelse, som undveg ude fra retspsykiatrisk afdeling,« siger han til bt.dk.

Det er langt fra første gang, at det holdes hemmeligt, når patienter flygter fra det psykiatriske hospital i Risskov. Sidste år hævdede hospitalet, at man kun havde haft tre flugter. BT kunne senere afsløre, at det sande tal var 27.  

Efter BTs afsløringer om de mange flugter indførte hospitalet endda en ny husorden, hvor man strammede op på procedurerne for, hvornår patienterne - der er nogle af landets absolut farligste - kunne få udgang og dermed flygte. Alligevel har det altså nu igen været muligt at flygte fra stedet. 

Region Midtjylland, der er ansvarlig for at drive det omstridte hospital, er endnu ikke vendt tilbage på BTs henvendelse om flugten.