Frustrerede danskere fanget i Bangkok

Der er lynchstemning i lufthavnen i Bangkok, hvor danskere og andre europæere kæmper for at komme hjem. Urolighederne i Bangkok gør ikke ventetiden nemmere.

Der er lynchstemning i lufthavnen i Bangkok, hvor danskere og andre europæere kæmper for at komme hjem. Urolighederne i Bangkok gør ikke ventetiden nemmere. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROSLAN RAHMAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den islandske askesky er skyld i, at Jesper Larsen, hans kone og hans mor nu har boet på et motorvejshotel i ni dage. Jævnligt har de og cirka 500 andre danskere forhørt sig om mulighederne for at komme hjem. Men informationen fra blandt andet Thai Airways har været sporadiske og modsatrettede. 

Indtil søndag håbede Jesper Larsen og familien at de ville komme hjem onsdag i den kommende uge, men deres navn står først på en passagerliste fra Bangkok til Frankfurt 1. maj. Herefter skal de måske med bus til Danmark.

- Der er en ret hård stemning her på motorvejshotellet. Folk er sure og frustrerede. Vi hører, at der ude i lufthavnen er en meget stresset og kaotisk situation, hvor det nærmest kommer til håndgemæng, siger Jesper Larsen, der personligt får forlænget sin ferie ufrivilligt med i alt 14 dage.  

Kun 30 danskere med fly til Danmark

Han og hans familie er på ingen måde alene. Indtil søndag boede der cirka 300 danskere på det samme hotel som Jesper Larsen. En del satsede på at komme hjem søndag, hvor Thai Airways havde indsat et ekstra fly til Københavns Lufthavn. Men selvom der var 350 pladser i flyet, kom kun cirka 30 danskere om bord på flyet. Det vurderer Top Tours direktør, Martin Bisp. 

- Jeg har 132 strandede gæster, som ikke kan komme hjem. De er meget fortvivlede, og vi håbede indtil det sidste, at flere kunne komme om bord på det fly, der er rejst i dag (søndag, red.). I alt har Thai Airways aflyst 70 afgange til Europa på grund af askeskyen, men indtil videre har man kun erstattet de flyvninger med fire afgange, siger han. 

Top Tours regner med at de sidste strandede gæster senest forlader Thailand d. 5. maj. Alle har fået udskudt deres hjemrejse på grund af askeskyen. Men de nuværende uroligheder i Bangkok har ikke gjort stemningen blandt de strandede danske turister bedre. 

- Vi føler, vi står ret alene hernede, og det er en stor frustration ikke at kunne komme hjem og passe sit job. Det kan lynhurtigt blive dyrt for os, og i værste tilfælde kommer min kone og jeg til at miste en måneds indtægt på det her, uddyber Jesper Larsen. Han og familien rejser nu til øen Pataya for at slå den sidste ventetid ihjel. 

500 strandede turister

Det er ikke muligt at få oplyst præcist, hvor mange danskere der er strandet i Thailand. Men Lars Thykier fra Danmarks Rejsebureaus Forening vurderer, at der er over 500 strandede danskere. 

- Vi har et håb om, at de sidste strandede dansker kommer hjem på fredag i den kommende uge. Men det er meget svært at skabe sig et overblik over situationen, fordi mange også på egen hånd rejser omveje for at komme hjem, siger Lars Thykier.  

Foruden Bangkok er der også strandet en del danskere i Nordamerika. I det hele taget er danskere på de oversøiske destinationer hårdt ramt af askeskyen.