Frøs du også her til morgen? Her er forklaringen - men bare rolig, varmen er på vej tilbage

Onsdag morgen var usædvanlig kold flere steder rundt om i landet. Faktisk var det lige før, at vanter kunne have været en god idé, hvis man skulle op på cyklen på arbejde. Og det er der en god grund til.

Tåge en tidlig sommermorgen ved Bagsværd Sø Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere steder i landet ramte temperaturerne encifrede tal. Og det var ikke kun lige under de 10 grader. Et par enkelte steder var det langt under 10 grader onsdag morgen.

Og spørger man DMI, så var det usædvanligt koldt onsdag morgen. Og der er en god forklaring på den knap så varme sommermorgen.

»Der var ingen skyer i nat. Og det betyder, at der ikke var noget til at holde på varmen. Så flere steder blev det ned til syv grader,« siger Mette Wagner fra DMI til BT.

Ekstra koldt i det midtjyske

»Det koldeste vi har målt her til morgen er 6,5 grader ved Isenvad sydvest for Silkeborg og øst for Herning i det midtjyske. Også på Midtsjælland var det køligt. Ved Roskilde målte vi 7,2 grader, og det er ikke normalt for august måned. Det er mere efterårsagtigt. Men det kan sagtens være, vi kommer til at opleve det igen senere på ugen og i næste uge, hvor der godt kan være ned til 10-12 grader flere steder om morgenen,« uddyber hun.

For dem, der mener, at vejret ikke lige er efter den vejrskabelon, som de foretrækker, når kalenderen siger august, er der heldigvis gode nyheder.

Sommeren vender nemlig tilbage i næste uge - omend kortvarigt.

»I begyndelsen af næste uge er der god chance for, at vi når over de 20 grader. Og midt i næste uge kan vi nå helt op til 24 grader. Men det er umiddelbart kun kortvarigt,« siger Mette Wagner.